![]() |
Suya Hasret 1 Damla |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Suya Hasret 1 DamlaSuya dokunmak, suyu hissetmek ![]() ![]() ![]() Suyla başlamak, arınarak, temizlenerek ![]() ![]() ![]() Yönünü doğrulturken suya değmek önce ![]() ![]() Suya hasret bir damla ![]() ![]() ![]() “Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar ellerinizi, başlarınızı mesh edip, topuklara kadar ayaklarınızı yıkayın ![]() ![]() ![]() Abdest tevbedir Ellerim değerken suya ve tertemiz çıkarken ellerim, ruhumdan akanlar nedir? Neler nelerden aklanırım şimdi? Efendimiz s ![]() ![]() ![]() “Mümin bir kul abdest aldığında, yüzünü yıkayınca gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su damlalarıyla yüzünden dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yine buyurdular: “Kim güzelce abdest alıp iki rekât namaz kılarsa ve her ikisinde de içinde dünya ile ilgili bir endişe taşımazsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından sıyrılır ![]() ![]() ![]() ![]() Duyduğum kötü sözlerden, tuttuğum kötü işlerden, Söylediğim kötü sözlerden, Ve gittiğim kötü yerlerden bulaşan bana ne varsa ![]() ![]() Suyla akar gider ![]() Müjden budur ve müjden ümidimdir ![]() Abdest zikirdir Efendimiz s ![]() ![]() ![]() “Abdest alırken ALLAH ’ın adını anan kimsenin ALLAH bütün vücudunu temizler ![]() ![]() Ellerimin zikridir ![]() Ayaklarımın, dilimin ![]() Saçımdaki her bir telin ![]() Her an yenilenir su ![]() Tazelenir, dirilir ![]() Ve ben suya uzattığımda ellerimi, suyun zikrine katılırım her bir zerremle ![]() Her bir zerremle dirilirim yeniden ![]() Uyanırım son uyanıştan önce ![]()
|