Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eylül, hizmetleri, laboratuar, meslek, sağlık, teknikleri, tıbbi, ünv, yüksekokulu

Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Dokuz Eylül Ünv Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Dokuz Eylül Ünv Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programının Amacı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı Eğitiminin içeriği

Programın Adı : Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı

Eğitime Başlayış Tarihi : 1991-1992

ÖSS Puan Türü : Sınavsız

Program Başkanı : YrdDoçDrNevcivan GÜLDAŞ (2011- )

Önceki Program Başkanları :

YrdDoçDr Dilek ÇIMRIN (2008-2011)

Prof Dr Hüray İşlekel (2002-2008)

YrdDoç Dr Giray Yalaz (1997-2002)

Doç Dr Ayşe Yüce (1996-1997)

Doç Dr Banu Önvural (1996-1996)

Doç Dr Gül Güner (1991-1996)

Programın Kuruluşu :

1991-1992 Öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi laboratuvar Programı eğitime başlamıştır

Programın Amacı :

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji,patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir Sağlık Meslek lisesinin tıbbi laboratuvar bölümü mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler

Eğitimin İçeriği :

Tıbbi laboratuvar teknikerliği Programında eğitim süresi içersinde öğrenciler; temel tıp bilimlerinden yoğun bir eğitim almaktadır Mesleki dersler olarak biyokimya, mikrobiyoloji, immunoloji, laboratuvar yöntem ve hesaplamaları,patoloji, genetik, hematoloji, endokrin derslerinin yanı sıra anatomi, fizyoloji,etik,yabancı dil,Türk dili ve Atatürk ilkeleri dersleri verilmekte,2 dönemin büyük bir çoğunluğunda Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı ve Kan merkezinde uygulamalı eğitim verilmektedir Öğrenciler 1 sınıfta temel İngilizce eğitimi alırken 2 yıl mesleki ağırlıklı İngilizce eğitimi almaktadırlar Öğrenciler, tıbbi etik ve deontolojik kurallara sıkı sıkıya bağlı, hasta haklarına saygılı her an her şartta verilen görevi yerine getirebilecek ruhsal ve fiziksel yapıya sahip kişiler olarak yetiştirilmektedir Öğrencilerimiz 1 sınıf sonunda 6 hafta, 2 sınıf sonunda 4 hafta olan yaz stajlarını hastane Laboratuvarlarında yapmaktadırlar

Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:

Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar Tıbbi Laboratuvar teknikerleri çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar

İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar:

Programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında; Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlükleri, kamu ve özel sağlık kuruluşları (hastaneler, klinik, poliklinik ve laboratuvarlar, tıp merkezleri, hıfzısıhha merkezleri, dispanserler, sağlık ocakları, toplum sağlığı merkezleri, aile hekimlikleri vb), belediyeler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile iş birliği yapılır

Dikey Geçiş Yapılabilen Bölümler :

Programımızdan mezun olan öğrenciler “Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com