Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hiz, laboratuar, meslek, okulu, sağlık, teknikleri, tıbbi, uludağ, ünv, yüksek

Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz. Meslek Yüksek Okulu

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz. Meslek Yüksek Okulu

Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz Meslek Yüksek Okulu

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı Ders içerikleri

Öğretim Dili : Türkçe

Öğretim Süresi : 2 yıl

Öğrenci Kontenjanı : 30

Hazırlık Programı : Yok

Tıbbi Laboratuvar programı 1985 yılında ön lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır

Tıbbi Laboratuvar programının temel amacı,

Sağlık kurum ve kuruluşlarında hastalıkların teşhis ve tedavisi için gereken tüm tetkikleri en kısa sürede yapabilecek ve karşılaştığı sorunlara doğru çözümler üretebilecek niteliklere sahip, kendine özgüveni olan, çevre ile irtibat ve pozitif ilişki kurabilen; ülke koşullarına uygun bilgili, becerikli sağlık teknikeri yetiştirmektir

Tıbbi Laboratuvar programının misyonu, Çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma, sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime ve iletişime sahip, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, Atatürk İlke ve Devrimlerini özümsemiş, yurtsever sağlık teknikeri yetiştirmektir

Tıbbi Laboratuvar programının vizyonu, Çalışma alanının insan sağlığı olduğu göz önünde bulundurularak, sağlık teknikerliğinde tüm sorunları öngörebilen, araştıran, bilgi üreten, ulusal ve uluslararası düzeyde örnek gösterilen ve mensubu olmaktan onur duyulan bir Yüksekokul olmaktır

Programa giriş koşulları,

Tıbbi Laboratuvar programına; Önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ortaöğretim Başarı Puanına (OÖP) göre Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki Sağlık Meslek Liselerinden sınavsız geçişi tercih eden öğrenciler yerleştirilmektedir 30 kişilik kontenjanın açık kalması durumunda METEB dışından ve

YGS-2 puan türü sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır

Staj ve Uygulama Süresi,

Yüksekokulumuz Tıbbi Laboratuvar programı ikinci sınıf öğrencileri (4yarıyıl sonunda) Staj Eğitim Komisyonunun belirlediği tarihlerde (Temmuz-Ağustos aylarında) 30 (otuz) işgünü zorunlu staj yapmak zorundadırlar Tüm derslerini veren (başarısız dersi olmayan) öğrenciler ise dönem içinde de staj yapabilirler Stajların üniversitemize bağlı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde ya da yurt içi ve yurtdışında Yüksekokulumuz müdürlüğünce uygun görülen en az 200 yataklı (dal hastanesi olmayan) hastanelerde yapılması esastır

Staj değerlendirmesi ve uygulamaları UÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi esaslarına göre yapılır

Program mezunlarının başlıca çalışma alanları,

Mezunlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile çalışırlar Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurumlarının Biyokimya, Mikrobiyoloji, Histoloji, Hematoloji, Seroloji, Patoloji, Parazitoloji, Nörofizyoloji, Odiyometri laboratuvarları ve Kan Merkezlerinde çalışabilmektedirler

Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler

Dikey Geçiş İmkânı,

Tıbbi Laboratuvar programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyoloji lisans programına; Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı mezunları ise Hemşirelik ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına geçiş yapabilirler

Sınavsız Geçiş Yapabilecek Programlar,

Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Laborant, Veteriner-Laborant, Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği

2009 Eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrenci sayıları ve OÖB Puan Aralıkları: 90,23-69,46

Bursa SML: (13) 87,84-69,84

Gürsu SML: (10) 89,66-69,46

MKpaşa DoçDrFGSML: (7) 90,23-78,32

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com