|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alanları, bilgi, çalışma, geniş, hakkında, kuruluş, tarihi, uludağ, üniversitesi |
![]() |
Uludağ Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışma Alanları Hakkında Geniş Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uludağ Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışma Alanları Hakkında Geniş BilgiUludağ Üniversitesi kuruluş tarihi çalışma alanları hakkında geniş bilgi Uludağ Üniversite’sine bağlı olarak, 8 Fakülte, 2 kurulma aşamasında fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yuksekokulu, 3 yeni açılacak meslek yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 3 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı olarak kurulan 6 bölüm bulunmaktadır ![]() 1970 yılında kurulan Bursa Tıp Fakültesi (İstanbul Üniversitesine bağlı olarak) ile 1974 yılında kurulan Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Üniversitenin temelini oluşturmaktadır ![]() 1975 yılında yasal kuruluşunu gerçekleştirerek Bursa Üniversitesi adı altında Eğitim-Öğretim hizmetine başlayan Üniversitemizin 20 Temmuz 1982 tarihinde Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile adı “Uludağ Üniversitesi” olarak değiştirilmiştir ![]() · 1976 yılında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi · 1978 yılında Veteriner Fakültesi · 1981 yılında Ziraat Fakültesi · 1982 yılında Eğitim Fakültesi (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bursa Yükseköğretmen Okulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu birleştirilerek) · 1982 yılında İlahiyat Fakültesi · 1983 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kurulması ile birlikte üniversitemizdeki faal olan Fakülte sayısı 8′e ulaşmıştır ![]() · 1995 Hukuk, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği Fakülteleri ( 04 ![]() ![]() ![]() Sanayi ve hizmet sektörüne nitelikli ara insan gücü yetiştirmek amacıyla; · 1985 yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, · 1986 yılında Bursa Meslek Yüksekokulu adı ile kurulan Yüksekokul · 1996 yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak ikiye ayrılmıştır ![]() · 1992 yılında İlahiyat Meslek Yüksek Okulu ( İlahiyat Fakültesine bağlı olarak kurulmuştur ![]() · 1994 yılında Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu · 1995 yılında Karacabey Meslek Yüksek Okulu · 1995 yılında İnegöl Meslek Yüksek Okulu · 1995 yılında İznik Meslek Yüksek Okulu · 1995 yılında Yalova Meslek Yüksek Okulu · 1996 yılında Sağlık Yüksekokulu (4 yıllık) · 1997 yılında Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu · 1999 yılında Orhangazi Meslek Yüksek Okulu · 1999 yılında Mennan Pasinli Meslek Yüksek Okulu · 1998 yılında U ![]() ![]() ![]() · 1999 yılında U ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitemizin Yöresel Dağılımı Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Veteriner, Ziraat, Eğitim Fakültesinin büyük bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Enstitüler, Bölüm Başkanlıkları ve Rektörlük merkez örgütü, şehir merkezine 18 Km ![]() ![]() ![]() ![]() Yalova ili ile Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, İznik, Yenişehir ve Orhangazi ilçelerinde bulunan yüksekokullarımız hizmetlerini isimlerini aldıkları ilçelerde sürdürmektedirler ![]() Üniversitemizde 2003-2004 akademik yılında, 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|