|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, genel, ile, ilgili, kartları, kimlik, üniversite, üniversiteler |
![]() |
Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ABANT İZZET BAYSAL KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1992 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri:Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsü 14280 Bolu Tel: 0 374 253 45 11 Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 6 Enstitü: 3 YO: 5 MYO: 6 Öğrenci sayısı: 9373 Akademik personel: 527 Rektör Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitenin sağlık hizmetlerini sağlık merkezi karşılıyor ![]() ![]() ![]() Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, şehir merkezine 12 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merkez kütüphanesinde 35 bine yakın kitap bulunuyor ![]() ![]() BARINMA: Şehir merkezinde 12 km ![]() ![]() ![]() BURSLAR Üniversitenin devletin katkıları dışında kurumlaşmasına yönelik destek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 3 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Adnan Menderes Üniversitesi Kepez Mevkii Aydın İnternet adresi: www ![]() ![]() ![]() Tel: 0 256 214 66 80 Faks: 0 256 225 32 40 Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 5 Enstitü: 1 YO: 7 MYO: 3 Öğrenci sayısı: 3405 Akademik personel: 496 Rektör: Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Adnan Menderes Üniversitesi, Büyük Menderes Havzasının kenarı ve Aydın Dağları'nın bitişiğinde kurulan Aydın'da bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede eğitim- öğretim ve araştırma çalışmalarına destek olmak amacıyla çeşitli disiplinlerin bilgilerini içeren 10 adet CD, 284 periyodik dergi ve yaklaşık 10 bin kitap öğrenci, öğretim elemanı ve diğer araştırmacıların hizmetine sunuluyor ![]() ![]() Üniversitede araştırma incelemeye de imkanlar ölçüsünde önem veriliyor ![]() ![]() KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ Adnan Menderes Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi'nde sağlık sağlık kuruluşlarından yararlanma olanağı olmayan öğrencilerin her türlü gereksinimi karşılanıyor ![]() Öğrencilerin ilki alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek, ruhsal, bedensel, düşünce ve bilimsel gelişmelerine destek olmak amacıyla, yıl içinde çeşitli sanat ve kültürel etkinlikler yapılıyor ![]() Her eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerin ve halkın geniş kapsamlı katılımı ile Kültür, Sanat ve Spor şenlikleri düzenleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1992 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Ordu Bulvarı Afyon ![]() Tel: 0 272 212 08 81 Faks: 0 272 214 12 11 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 6 Enstitü: 2 YO: 17 Öğrenci sayısı: 14058 Afyon'da 3, Uşak'ta 2 ayrı birimde eğitim öğretime devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite teknolojik gelişmeye oldukça önem veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1982 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Dumlupınar Bulvarı Kampüs- Antalya Tel: 0 242 227 52 66 Faks: 0 242 227 55 40 Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 6 Enstitü: 4 YO: 8 Öğrenci sayısı: 10237 Akdeniz Üniversitesi bir turizm cenneti olan Antalya'da bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ANADOLU ÜNIVERSITESI KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 06 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü 26470 Eskişehir ![]() Tel: 0 222 335 05 80 Faks: 0 222 335 36 16 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 12 Enstitü: 9 YO: 5 Konservatuar: 1 MYO: 3 Öğrenci sayısı: 17 ![]() Akademik personel: 1 ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihçe: Anadolu Üniversitesi' nin temelini 1958 yılında kurulan Eskişehir Iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olusturur ![]() ![]() Anadolu Üniversitesi denildiğinde aklımıza ilk olarak Açık Ögretim Fakültesi geliyor ![]() ![]() ![]() Yeşillikler içinde ve geniş bir kampüste eğitim öğretim olanagı sunan Anadolu Üniversitesi 'nde egitim ögretimin yanısıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar Uygulama ve Arastırma Merkezi ile üniversite mensupları uluslar arası bilgisayar ağıyla dünyanın hemen her tarafı ile bağlantı kurabiliyor ![]() Anadolu Üniversitesi'nde hemen her eğitim biriminde bir öğrenci kantini bulunurken günde yaklaşık 10 bin öğrencinin yemek yiyebildiği kafeteryalar bulunuyor ![]() Hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin hizmetinde olan kütüphane ve dökümantasyon merkezi 12 bin metrekare kullanım alanına sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve onların bireysel sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor ![]() ![]() SOSYAL ETKINLIKLER BÜYÜK ÖNEM TASIYOR Üniversitede sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor ![]() ![]() ![]() Üniversite kulüp etkinliklerini destekliyor ![]() ![]() ![]() Anadolu Üniversitesi Spor Kulübünde bini aşkın lisanslı sporcu yerel, ulusal ve uluslar arası karşılasmalara katılıyor ![]() ![]() ![]() ULAŞIM: Üniversite Eskişehir karayoluyla Istanbul'a 4 saat, Ankara'ya 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BURS: Üniversite ögrencileri kredi ve yurtlar kurumunun burslarından yararlanabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() BARINMA: Üniversite öğrencilerinin barınma sorunları büyük ölçüde çözümlenmiş durumda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ANKARA ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 17 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Ankara Üniversitesi 06100- Tandoğan- Ankara ![]() Tel: 0 312 212 60 40 Faks: 0 312 212 60 49 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 14 Enstitü: 6 YO: 8 (2 yıl), 4 (4 yıl) BÖLÜM: 37(2 yıl), 87 (4 yıl) Öğrenci sayısı: 36 ![]() Akademik personel: 3615 Ankara Üniversitesi'nin temel ilkelerinden birisini bilgi teknolojisinden en üst düzeyde yararlanma oluşturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Toplam 80 bin kitap bulunan kütüphanesinde süreli yayın sayısı ise 2500 olarak belirtiliyor ![]() ![]() ![]() SOSYAL ETKİNLİKLER:Üç ayrı dalda korosu bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede 4 spor salonu, 1 olimpik 2 minyatür, 2 halı futbol sahası bulunuyor ![]() ULAŞIM: Ankara Üniversitesi/ne bağlı fakülte ve Yüksek Okullar Ankara içinde yerleştiği için şehir içinde kullanılan kitle ulaşım araçlarından yararlanılıyor ![]() BURS: Mezunlar Derneği Hanımlar Grubu tarafından kurulan giysi bankasından isteyen öğrenciler yararlanabiliyor ![]() ![]() ![]() BARINMA: Anakara Üniversitesi, öğrencilerinin kendi yurtlarında barınabilmesine büyük önem veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1955 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü 25170- Erzurum ![]() Tel: 0 442 218 71 18 Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 15 Enstitü: 6 YO: 18 Öğrenci sayısı: 33741 Akademik personel: 2138 Rektör Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk'ün Doğu Anadolu'da bir üniversite kurulması yolundaki arzusuna uygun olarak 1955 yılında çıkarılan kanunla kuruldu ![]() Doğu Anadolu bölgesinin sosyal ve kültürel yönden kalkınmasını sağlamak amacıyla kurulan Atatürk Üniversitesi, kurulduğu tarihten beri bu amaç doğrultusunda büyük mesafeler katetti ![]() ![]() SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünün sahneye koyduğu çeşitli gösteriler her hafta tekrarlanırken, Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Hafif Müziği çalışmalarına her yıl yüzlerce öğrenci katılıyor ![]() ![]() ![]() BARINMA:Atatürk Üniversitesi kampüsünde, öğrencilerin barınma sorunlarını karşılayan Yurt- Kur binaları bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() BURSLAR: Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 2065, Üniversitenin Kalkındırma Vakfınca 27 olmak üzere toplam 2092 başarılı ve yoksul öğrenciye karşılıksız burs veriliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)ATILIM ÜNİVERSİTESİ Atılım Üniversitesi, Oran'a 9 km ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitedeki öğrenci konseyiyle işbirliği yaparak faaliyet gösteren fotoğrafçılık, halk oyunları, tiyatro, müzik kolları bulunuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Faks: 0 212 669 4398 Tel: 0 212 669 6523 (pbx) İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Rektörü: Prof ![]() ![]() Barınma İmkanları Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gidermek için modern yurt imkanlarına sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burs İmkanları Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin başarısını özendirmek ve ödüllendirmek, yeteneği gözetmek ve yükseköğretimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çeşitli burs ve mali yardım olanakları sağlamayı hedeflemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Burs (scholarship) öğrencinin üniversiteye kabul edilirken veya üniversitedeki eğitimi sırasında göstermiş olduğu akademik veya başka türden, üniversitedeki misyonuna uygun ve ödüllendirilmesi gereken alanlardaki faaliyetlerinden doğan (scholarly activity) başarılarına göre verilen ve geri ödemesi olmayan bir tür destektir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1992 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Soma Cd ![]() Tel: 0266 245 96 50 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 4 YO: 3 MYO: 9 Öğrenci sayısı: 10656 Akademik personel: 458 Rektör Prof ![]() ![]() ![]() Balıkesir Üniversitesi'nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi'ne dayanıyor ![]() ![]() ![]() Üniversitenin hedefi, "Ülkemize ve insanlığa layık olabilecek çağdaş bir eğitim öğretim kurumu olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Üniversitede her türlü takım oyunları ve ferdi sopr dallarına yönelik çalışmaların yapıldığı bir spor salonu, 2 tenis kortu, 1 duvar tenisi, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 1 halı saha ve koşu parkuru bulunuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 13 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20 ![]() ![]() ![]() Tel: 0 312 234 10 10 Faks: 0 312 234 12 16 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Vakıf AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 4 BÖLÜM: 10 (2 yıllık)+ 10 (4 yıllık) Enstitü: 3 YO: 9 Öğrenci sayısı: 2158 Akademik personel: 422 Rektör Prof ![]() ![]() ![]() Tarihçe: 1993 yılında Haberal Egitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesi'nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlandı ve üniversite 1994 yılında kuruldu ![]() Başkent Üniversitesi, ülkemizde sayıları her yıl artan vakıf üniversitelerinden ilk kurulanlar arasında bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Başkent Üniversitesi hastaneler ve diyaliz merkezleriyle ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen sağlık sorununun çözümüne da katkı sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan Kaynaklari ve Kariyer Yönlendirme Merkezi de, mezuniyetten sonra iş olanaklarını araştırmak ve öğrencilerin iş bulmalarına yardım etmek amacıyla kurulmuş ![]() ![]() Üniversite kütüphanesi süreli yayınlar ve kitap- okuma salonu olarak iki ayrı salonda hizmet veriyor ve aynı anda 175 okuyucunun oturarak çalısmasına imkan sağlıyor ![]() ![]() Başkent Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi'nce eğitim öğretim birimlerine, araştırmacılara, öğrencilere ve yönetim birimlerine bilişim desteği sunuluyor ![]() ![]() Başkent Üniversitesi'nde öğrenim görmek isteyenlerin yıllık 4 bin Dolar karşılığı Türk Lirasi ödemeleri gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSYAL ETKİNLİKLER Üniversitede çeşitli konularda bilimsel seminer, sempozyum ve konferansların düzenlenmesinin yanı sıra ögrencilerin kendi girişimleri ile oluşturdukları çeşitli etkinlik kolları da çalışmalarını sürdürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ULAŞIM: Tüm eğitim öğretim birimleri Eskişehir yolu üzerindeki Konukkent karşısında kurulan Bağlıca Kampüsünde yer alıyor ![]() BURSLAR: Burslu programlara yerleştirilen ögrencilere mali durumlarına bakılmadan burs veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BARINMA: Üniversitenin Bağlıca kampüsünde hizmet veren öğrenci yurtları tek ve çift kişilik olmak üzere toplam 508 yatak kapasitesine sahip ve 8 yatak özürlüler için düzenlenmiş ![]() ![]() --->: Üniversiteler Rehberi frmacil sayfa 2iki --->: Üniversiteler Rehberi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Rektör Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beykent Üniversitesi, Adem- Çelik Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında kuruldu ![]() Amaçlarını," kendileri ve toplum için yararlı olacak şekilde öğrencileri çağdaş bilgilerle donatmak" şeklinde açıklayan Beykentlilerin öğretim kadrosu Türk ve yabancı öğretim üyelerinden oluşuyor ![]() Beykent Üniversitesi, gerek E-5, gerekse TEM otoyolundan kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 12 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Tel: 0 312 266 40 00 Faks: 0 312 266 41 27 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: İngilizce Türü: Vakıf AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 7 YO: 2 MYO: 3 Öğrenci sayısı: 10003 Akademik personel: 970 Rektör Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihçe: Bilkent Üniversitesi 1984 yılında kuruldu ve 1986 yılında eğitim öğretime başladı ![]() ![]() ![]() Vakıf üniversitelerine öncülük eden Bilkent Üniversitesi kurulduğu günden bu yana pek çok fakültesiyle liderliğini sürdürüyor ![]() ![]() ![]() Matematik puan türüne göre 1998 ÖYS'de en yüksek puanı alan 100 öğrenciden 30'u, fen puan türüne göre de 32'si Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim görüyor ![]() ![]() ![]() Bilkent Üniversitesi'nde öğrenci merkezli eğitim esas alınmış ![]() ![]() ![]() Tüm Bilkent öğrencileri üniversiteye girdikleri günden itibaren bir UNIX hesabına sahip oluyor ve 24 saat bilgisayar hizmetlerinden yararlanabiliyor ![]() ![]() Bilkent Üniversitesinin masrafları oldukça yüksek ![]() ![]() SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER: Bilkent Üniversitesi'nde derslerin yanısar sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilkent Üniversitesi'nin Öğrenci Konseyi binasında aerobik step salonu, gazete okuma salonu, müzik ve fotoğraf stüdyoları, konsey büroları, toplantı ve video odası bölümleri bulunuyor ![]() BARINMA: Bilkent Üniversitesi'ni modernk geniş tesislerinde yaklaşık 4500 yatak kapasiteli yurtları bulunuyor ![]() ![]() Her yurt odasında telefon bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() SAĞLIK HİZMETLERİ:Sağlık hizmetleri üniversitenin sağlık merkezinde veriliyor ![]() ![]() ![]() Öğrenci Sağlık Merkezi bünyesinde acil servis, üç ambulans ve 24 saat kesintisiz hizmet veriyor ![]() ![]() BURS: Burslu bölümlere yerleştirilen öğrencilere karşılıksız burs veriliyor ![]() ![]() ![]() Üniversiteye girerken verilen burslar dışında akademik yıl içinde programlarında belirtilen ders yükünün tümüne kayıtlı olup, yıllık not ortalaması en az 3 ![]() ![]() BESLENME: Üniversite kampüsünde 2 tabldot, 4 alakart, 4 hızlı yemek salonu, 1 pastane ve çok sayıda kantin ile büfe bulunuyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 12 ![]() ![]() Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: Boğaziçi Üniversitesi Bebek- İstanbul Tel: 0 212 263 15 00 Faks: 0 212 265 63 57 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: İngilizce Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 4 BÖLÜM: 23 Enstitü: 6 YO: 3 Öğrenci sayısı: 9391 Akademik personel: 1046 Rektörü: Prof ![]() ![]() ![]() Tarihçe: Boğaziçi Üniversitesi 1971 tarihinde kuruldu ![]() ![]() ![]() Boğaziçi Üniversitesi'nin muhteşem manzarasını, yeşillikler içindeki kampüsünü gören üniversite adaylarının bu üniversiteye hayran olmamaları mümkün değil ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite adaylarının ve şampiyon öğrencilerin tercihlerinde en üst sıralardaki yerini koruyan Boğaziçi Üniversitesi, yüksek standartlarda öğrenim veriyor ![]() ![]() Boğaziçi Üniversitesi Bebek, Kuzey, Hisarüstü, Uçaksavar, Kilyos ve Kandilli olmak üzere 6 ana kampüste konumlanıyor ![]() ![]() ![]() Üniversitede 1993 yılından beri uygulanmakta olan öğrenci değişim programıyla başvuru koşullarına uygun olan öğrenciler ABD, Kanada, Uzakdoğu, ve Avrupa'daki anlaşmalı üniversitelerde bir yıl eğitim görebiliyorlar ![]() SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER: Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, sadece iyi bir meslek ve kariyer sahibi olma konusunda gerekli olan bilgileri değil, uygarlığın temel kavramlarını da tanıyarak, gerçek bir aydın olma yolunda yönlendiriliyorlar ![]() ![]() ![]() BARINMA: Üniversite öğrencilerine kampüste yaşam olanağı sunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() BURS: Boğaziçi Üniversitesi'nde burs ofisi yoluyla öğrencilerin ihtiyaçlarına gör; gereksinim, başarı, yemek, yurt, kitap, yadyok, yaz dönemi bursları veriliyor ve harç artışı muafiyeti hakkı tanınıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1992 Rektör: Prof ![]() ![]() İletişim bilgileri: İstasyon mevkii Manisa Tel: 0 236 231 88 16 Faks: 0 236 237 24 42 İnternet Adresi www ![]() ![]() ![]() Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 5 YO: 3 Öğrenci sayısı: 10 ![]() Akademik personel: 698 Rektör Prof ![]() ![]() Ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan çağdaş bir yaklaşım yakalamayı amaçlayan Celal Bayar Üniversitesi altı yıllık geçmişe sahip genç bir üniversite ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede üç mediko sosyal merkezi bulunuyor ![]() ![]() ![]() BARINMA: Kredi ve yurtlar Kurumu'nun yurtlarından faydalanılıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|