|
|
Konu Araçları |
azerbaycan, bölümleri, devlet, diller, üniversitesi |
Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi BölümleriAzerbaycan Devlet Diller Üniversitesi Bölümleri Alman Dili ve Edebiyatı Fransız Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı (Burslu) Mütercim-Tercümanlık (Almanca) Mütercim-Tercümanlık (Fransızca) Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)(Burslu) |
Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi BölümleriProgramda Okutulan Belli Başlı Dersler İngiliz Dili ve edebiyatı programında İngilizcenin yapısı, gramer özellikleri, kelimelerin kökeni ve diğer dillerle ilişkileri ile İngiliz Edebiyatı ürünlerinin üslup ve tema özellikleri konusunda dersler verilir İngiliz dili ve edebiyatı programında başarılı olabilmek için genel akademik yeteneğin yanı sıra sözel yeteneğe, güçlü bir belleğe sahip ve yabancı dil öğrenmeye hevesli ve edebiyata ilgili olmak gereklidir İngiliz dili ve edebiyatı programın dan mezun olanlara "Filolog" unvanı verilmektedir Ancak mezunlar farklı unvanlarla çalışmaktadırlar İngiliz dili ve edebiyatı mezunlarının görevler unvanlarına göre değişiklik gösterir Mezunları genellikle çeşitli kurumlarda mütercim/tercüman olarak görev yaparlar (Bu konuda ayrıntılı bilgi için Mütercim -Tercümanlık programına bakınız ) Önemli bir bölümü de her kademedeki eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmaktadırlar Turizm alanında rehber olarak çalışanlar da vardır Turist rehberinin görevleri için ise Turist Rehberliği programına bakılabilir İngiliz dili ve edebiyatı programını bitirenler orta dereceli okullarda veya dershanelerde yabancı dil öğretmeni veya yükseköğretim kurumlarında okutman olarak görev alabilmektedirler Ayrıca bu programından mezun olanlar TRT Kurumu'nda, Dışişleri Bakanlığı'nda, elçiliklerde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda, turizm acentelerinde ve ticaret şirketlerinde mütercim-tercüman olarak çalışabilirler İngilizce çok yaygın olarak kullanılan bir dil olduğu için bu programdan mezun olanların çalışma alanlarının geniş olduğu söylenebilir Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış olanlar orta dereceli okullara yabancı dil öğretmeni olarak atanabilirler Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında eğitim ücreti Mütercim Tercümanlık bölümleri için 5000 ABD Doları,İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı ve Fransız Dili ve Edebiyatı için ise 4500 ABD Dolarıdır Hazırlık Programı: Öğretim dili Azerice ve Rusçadır Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir Hazırlık eğitimi ücreti her yıl için alınır ve 1500 ABD Dolarıdır Yurt İmkanı: Üniversitede yurt imkanı yoktur |
|