Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adıyaman, bölümleri, üniversitesi

Adıyaman Üniversitesi Bölümleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tıp Fakültesi
Tıp

Sağlık Yüksekokulu
Ebelik

Hemşirelik
Eğitim Fakültesi
Fen Bilgisi Öğretmenliği

İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Okul Öncesi Öğretmenliği
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Türkçe Öğretmenliği
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İkinci Öğretim)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik

Türk Dili ve Edebiyatı
Kimya
Matematik (İkinci Öğretim)
Sanat Tarihi
Sosyoloji
Fizik
Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim)
Biyoloji
Tarih
İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat

İşletme
Kamu Yönetimi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Üniversite, Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak 27061987 tarihinde kurulan Eğitim Fakültesi ve 2003 yılında kurulan Adıyaman Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi, 15121997 tarihinde kurulmuş olan Besni Meslek Yüksekokulu, 1988 yılında kurulmuş olan Gölbaşı Meslek Yüksekokulu ile İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak 12081998 tarihinde kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, 1983 yılında kurulmuş olan Adıyaman Meslek Yüksekokulu ve 2 Kasım 1996 tarihinde kurulan Sağlık Yüksekokulu ile Harran Üniversitesi'ne bağlı olarak 16101997 kurulan Kahta Meslek Yüksekokulu olmak üzere üç farklı Üniversitenin oluşturduğu akademik birimlerin (3 fakülte, 1 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokulu) 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla Adıyaman Üniversitesine bağlanmışlardır

Akademik Birimler

1-Fen Edebiyat Fakültesi 2-Eğitim Fakültesi 3-Teknoloji Fakültesi 4-Tıp Fakültesi 5-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 6-Mimarlık Fakültesi 7-Mühendislik Fakültesi 8-Eczacılık Fakültesi 9-Diş Hekimliği Fakültesi 10-Güzel Sanatlar Fakültesi 11-Sağlık Yüksekokulu 12-Yabancı Diller Yüksekokulu 13-Devlet Konservatuarı 14-Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 15-Adıyaman Meslek Yüksekokulu 16-Besni Meslek Yüksekokulu 17-Kahta Meslek Yüksekokulu 18-Gölbaşı Meslek Yüksekokulu 19-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 20-Fen Bilimleri Enstitüsü 21-Sosyal Bilimler Enstitüsü 22-Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com