![]() |
Galatasaray Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Galatasaray Üniversitesi BölümleriGalatasaray Üniversitesi Bölümleri İletişim Fakültesi İletişim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler İktisat Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Sosyoloji Felsefe Fransız Dili ve Edebiyatı Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Hukuk Fakültesi Hukuk |
![]() |
![]() |
![]() |
Galatasaray Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Galatasaray Üniversitesi BölümleriGalatasaray Lisesi'nin devamı niteliğinde ve Fransızca eğitim yapan bir üniversite kurulması fikri 1970'li yıllarda ortaya çıkmış, 1979 yılında Galatasaray Kulübü eski başkanı ve işadamı Selahattin Beyazıt, Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel'le görüşerek ilk somut adımı atmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Galatasaray Lisesi mezunu Emekli Büyükelçi Coşkun Kırca'nın çabaları sonucu, Cumhurbaşkanı Turgut Özal 5 Haziran 1991'de Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand ile Paris' te yaptığı görüşmede Türk ve Fransız ortak girişimiyle bir üniversite kurulması konusunu resmen gündeme getirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Riva'daki arazi yerine, Galatasaray Lisesi'ne ait Ortaköy'deki binada faaliyete geçen Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu, Haziran 1994' kadar faaliyet göstermiştir ![]() ![]() ![]() Kurum, 6 Haziran 1994 tarihli ve 21952 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 3993 sayılı kanunla Galatasaray Üniversitesi'ne dönüşmüştür ![]() ![]() Kurum üniversite statüsünü almasına rağmen, entegre eğitim-öğretim kurumu olma özelliğini korumuş ve Galatasaray Lisesi ile Galatasaray İlköğretim Okulu, Galatasaray Üniversitesi rektörlüğüne bağlı öğretim birimleri olarak tanımlanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|