![]() |
Kınalı Kirazlar |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Kınalı KirazlarGüzel bir bahar günüymüş ![]() ![]() ![]() Afacan Nurcan’ın evlerinin arkasında da koskocaman bir kiraz ağacı varmış ki, gölgesinden neredeyse her taraf kapanacakmış ![]() ![]() ![]() Günlerden güzel bir yaz günüymüş Afacan Nurcan ile küçük kardeşi kiraz ağacının dışarıya taşan kökleri arasında arabacılık oynuyormuş ![]() ![]() Nurcan bir kardeşine bakmış bir de gölgesinde oyun oynadıkları kiraz ağacının kınalı kınalı kirazlarına; derken aklına yine afacan bir fikir gelmiş: - Kardeşim, seninle kiraz ağacına çıkalım mı? Kardeşi biraz tedirgin olmuş ama o da kınalı, kınalı kirazları görünce dayanamamış: - Çıkalım ama sakın babama söyleme; düşeriz diye bize çok kızar sonra ![]() Afacan Nurcan söz vermiş: - Ben söylemem ![]() ![]() ![]() İki kardeş gidip küçük bir merdiven getirerek, ağaca güzelce yaslamışlar ![]() ![]() Kardeşi itiraz etmiş: - Hayır ben küçüğüm önce beni çıkar! Afacan Nurcan ise kardeşinin söylediklerine aldırış bile etmemiş ![]() ![]() Derken iki kardeş ağaca çıkmışlar; Afacan Nurcan, kardeşinin yüksek dallara çıkmasına izin vermemiş: - Sen gövdeye yakın bir yerde otur ben sana kiraz vereceğim ![]() Kardeşi pek ikna olmak istemese de yükseğe çıkamayacağı için mecburen kabul etmiş ![]() ![]() Tabiî ara sıra kardeşine de veriyormuş ama kirazlar o kadar tatlı, o kadar sulu ve de o kadar kırmızıymış ki, bazen kardeşini unuttuğu da oluyormuş ![]() ![]() - Eyvah! Şimdi nineme ne diyeceğiz; üstelik de kiraz ağacına kimsenin haberi olmadan, izinsiz çıkmıştık! Nazire Nine ağaçta telaşlanan torunlarını görünce çok şaşırmış, içinden, “ Hay Allah, çocuklar düşmeseler bari” diye geçirmiş ve torunlarına seslenmiş: - Evladım hiç telaş etmeyin, yaklaşın da sizi indireyim ![]() İki kardeş çaresiz ağacın gövdesine yaklaşmışlar ![]() indirmiş, sonra da iki torununu karşısına alıp nasihat etmiş: - Dinleyin benim akıllı yavrularım, eğer büyüklerinizin haberi olmadan ağaca çıkarsanız, Allah korusun düşerseniz, bizim de haberimiz olmaz ve size yardım edemeyiz ![]() Sakın ailenizin haberi olmadan hiçbir işe kalkışmayın sonunda çok pişman olursunuz ![]() Afacan Nurcan ve küçük kardeşi de ninelerine söz vermiş: -Peki nineciğim, bir daha büyüklerimizin haberi olmadan kendi başımıza hiçbir işe kalkışmayız…
|