Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2010, esasları, okulu, sakarya, yaz, ücretleri, üniversitesi, yılı

Sakarya Üniversitesi 2010 Yılı Yaz Okulu Esasları Ve Ücretleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sakarya Üniversitesi 2010 Yılı Yaz Okulu Esasları Ve Ücretleri

Sakarya Üniversitesi 2010 Yılı Yaz Okulu Esasları ve Ücretleri

YAZ ÖĞRETİMİ ESASLARI

1 Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısı Önlisans ve Lisans programlarında en az 15, Lisansüstü programlarda en az 5 olmalıdır Gerekli hallerde bu sayılar Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile değiştirilebilir

2 Yaz Okulunda öğrenciler en fazla 10 birim saat ders alabilirler Ancak intibak sınıfında öğrenim gören öğrenciler 15 birim saat ders alabilirler Öğrenci kayıtta yazılmadığı, yazılıp da açılmayan derslerin yerine açılması kesinleşen derslere yaz öğrenimi ücretini yatırmak kaydıyla internet üzerinden yazılabilir Öğrencinin yazılmış olduğu ders açılmışsa o dersi bırakamaz

3 Öğrenciler Yaz Öğretiminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp da başarısız olduğu, geçip de yükseltmek istediği dersleri de alabilir Bu derslerden aldığı son not geçerlidir İkinci öğretimde yüzde ona giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden yaz öğretimi sonunda alınan başarı notları yüzde on sıralamasını değiştirmez

4 Bahar Yarıyılı sonunda bulunduğu yarıyılı kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmak kaydıyla ağırlıklı genel not ortalaması BB=300 olan öğrenciler yaz okulundan bir üst sınıftan ders alabilir

5 Yaz Öğretiminde saatleri ve içerikleri aynı olan ortak dersler başka Bölüm ya da programdan alınabilir Farklı Bölümden/Programdan alınacak birleştirilmiş derslerin listesi Dekanlık/Müdürlüklerce Yönetim Kurulu Kararı ile Rektörlüğe bildirilir

6 Haftalık ders programında çakışan dersler yaz okulunda alınamaz Çakıştığı halde derse yazılan öğrencinin o dersi iptal edilir ve yaz okulu ücreti iade edilmez Yaz Öğretiminde alınan derslerin başarı notları yarıyıllarındaki ağırlıklı ortalamaya katılır

7 Üniversitemiz öğrencileri ilgili bölümün uygun görmesi durumunda, toplam birim saati aşmamak koşuluyla Üniversitemizde açılmayan dersleri diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden alabilirler Alınan başarı notları ilgili kurullarca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir

8 Diğer Üniversitelerden gelecek öğrenciler Üniversitelerince verilecek uygunluk yazısı ile yaz öğretiminden belirlenen esaslar doğrultusunda II Öğretim ücreti ödemek kaydıyla yaz okulunda açılmış olan derslere yazılabilirler Yaz Öğretiminde alınan başarı notları Üniversitemiz öğretim ve sınav yönetmeliklerinin ilgili maddesi kapsamında değerlendirilir Alınan başarı notu gelen öğrencinin Üniversitesinin başarı notuna göre düzenlenmez

9 2009-2010 Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Kayıt Takvimi

Haftalık ders programlarının öğrencilere ilanı : 24 Mayıs 2010

Haftalık ders programlarının Rektörlüğe gönderilmesi : 24 Mayıs 2010

Yaz Okulu ücretlerinin bankaya yatırılması : 31 Mayıs – 09 Haziran 2010

Yaz Öğretimine internet üzerinden kesin kayıt : 07 – 09 Haziran 2010

Açılan Derslerin İlanı : 11 Haziran 2010

Açılmayan derslere kayıt yaptıran ve ücret yatıran

öğrenciler ile kayıt yaptırmayan öğrencilerin açılan derslere

İnternet üzerinden ders kaydı : 14 – 16 Haziran 2010

Üniversite dışından gelecek öğrencilerin ders kaydı : 14 – 16 Haziran 2010

Yaz Öğretimi başlangıcı : 14 Haziran 2010

Açılmayan derslerin ücretlerinin bankadan iadesi : 28 Haziran 2010

Yaz Öğretimi sonu : 30 Temmuz 2010

Yaz Öğretimi Sınavları : 02 - 04 Ağustos 2010

Yaz Öğretimi Mazeret Sınavları : 09 – 10 Ağustos 2010

Yaz Öğretimi Tek ders Sınavı : 13 Ağustos 2010

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com