|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümleri, çanakkale, mart, onsekiz, üniversitesi |
![]() |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi BölümleriÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bölümleri Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji İngiliz Dili ve Edebiyatı Kimya Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Sanat Tarihi Sosyoloji Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Coğrafya Fizik Fizik (İkinci Öğretim) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Japonca Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Tarih Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Coğrafya Öğretmenliği Almanca Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Okul Öncesi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (İkinci Öğretim) Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi (İkinci Öğretim) Maliye Maliye (İkinci Öğretim) Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler (İkinci Öğretim) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İkinci Öğretim) Ekonometri Ekonometri (İkinci Öğretim) İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Çevre Mühendisliği Gıda Mühendisliği Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bahçe Bitkileri Bitki Koruma Tarım Makineleri Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarla Bitkileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Zootekni Tarım Ekonomisi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Su Ürünleri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Tıp Fakültesi Tıp Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul) Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul) (İkinci Öğretim) Ebelik (Yüksekokul) Hemşirelik (Yüksekokul) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi (Yüksekokul) İlahiyat Fakültesi İlahiyat İlahiyat (İkinci Öğretim) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) (İkinci Öğretim) Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) |
![]() |
![]() |
![]() |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bölümleri3 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 1992-93 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi'nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır ![]() 1993-94 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1994-95 Eğitim-Öğretim yılında Biga İ ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-01 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversite toplam 24 eğitim birimine sahiptir ![]() 2011 yılı itibariyle Terzioğlu yerleşkesinde tüm giriş-çıkışlar sadece ana kapıdan yapılmakta olup, girişte tüm öğrenciler otobüslerden inmeden önce özel güvenlik elemanları tarafından kimlik kontrolundan geçirilmektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|