![]() |
Bu Dört Türk Üniversitesini Dünya Konuşuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Dört Türk Üniversitesini Dünya KonuşuyorBu dört Türk üniversitesini dünya konuşuyor Times Higher Education'un 2011 yılı en iyi üniversiteler sıralamasına Türkiye'den 4 üniversite girdi: Bilkent, İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi ![]() ![]() Bu yılki sıralamada 400 üniversiteye yer verilirken, İTÜ ve Boğaziçi de ilk defa dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardı ![]() Türkiye'de en yüksek puan alan üniversite Bilkent Üniversitesi oldu ![]() Listenin 204'üncü sırasında yer alan Bilkent'i, 285'inci sıradaki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve 289'uncu sıradaki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) izledi ![]() Boğaziçi Üniversitesi ise listede 307'nci sırada yer aldı ![]() Bilkent ve ODTÜ'nün geçen yıl ilk 200'de yer alırken bu sene 200'ün altındaki sıralara kayması her iki üniversitenin rektörü tarafından "çalışmanın kriterlerinde değişiklik yapılması" olarak yorumlandı ![]() 'EMEKLERİN KARŞILIĞI Londra'da haftalık basılan yüksek öğretim dergisi THE'nın yaptığı sıralamaya göre, üniversiteler bilimsel atıf ve araştırmaları, sanayi gelirleri, uluslararası görünümleri, eğitim ve öğretim durumlarına göre puanlamaya tabi tutuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ABD'li ve Avrupalı üniversitelerin Türk üniversitelerinin ilk 200 içinde olmasından rahatsız olduğunu dile getiren Atalar, bu nedenle "kriterlerin değiştirildiğini" söyledi ![]() ![]() Üniversiteye seçilen hocaların sadece makale sayısına göre değil, önemli bilimsel çalışmalara imza atmasına göre değerlendirildiği anlatan Atalar, şimdi bu emeklerinin meyvelerini topladıklarını ifade etti ![]() ODTÜ Rektörü Prof ![]() ![]() ![]() ODTÜ'nün elde ettiği üst üste başarılarda 3 ana faktörün etkili olduğunu belirten Acar, "Bunlar insan gücümüz, maddi kaynaklar ve yönetim başarımızdır ![]() ![]() Geçen yıl 183'üncü sırada olmalarına karşın 276-300 aralığında olmalarını değerlendiren Acar, "Kriterler değişti ![]() ![]() ![]() ![]() ntv |
![]() |
![]() |
|