Karadeniz Teknik Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Teknik Üniversitesi BölümleriKaradeniz Teknik Üniversitesi Bölümleri Fatih Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Matematik Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İkinci Öğretim) Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Türkçe Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Biyoloji Öğretmenliği Coğrafya Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Fizik Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Uzaktan Eğitim) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (İkinci Öğretim) İşitme Engelliler Öğretmenliği Kimya Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Zihin Engelliler Öğretmenliği Zihin Engelliler Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeofizik Mühendisliği Jeofizik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeoloji Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği (İkinci Öğretim) Maden Mühendisliği Maden Mühendisliği (İkinci Öğretim) Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (İkinci Öğretim) Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği (İkinci Öğretim) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Harita Mühendisliği Harita Mühendisliği (İkinci Öğretim) Fen Fakültesi İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (İkinci Öğretim) Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi (İkinci Öğretim) Maliye Maliye (İkinci Öğretim) Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler (İkinci Öğretim) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İkinci Öğretim) Ekonometri Ekonometri (İkinci Öğretim) İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği (İkinci Öğretim) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Fakülte) Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Mimarlık Fakültesi Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama İç Mimarlık Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Orman Endüstrisi Mühendisliği (İkinci Öğretim) Orman Mühendisliği Orman Mühendisliği (İkinci Öğretim) Peyzaj Mimarlığı Tıp Fakültesi Tıp Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte) Hukuk Fakültesi Hukuk Trabzon Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik (Yüksekokul) |
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bölümleri1955 yılında Trabzon milletvekillerinden Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve arkadaşlarınca Trabzon'da “Karadeniz Teknik Üniversitesi” adıyla, “bilimsel üretimin yanında, hizmet vereceği geniş bölgenin araştirma merkezi ve laboratuarı” olacak yeni bir yükseköğretim kurumu kurulması için bir kanun teklifi hazırlanmıştır Bu teklif, TBMM'nin 20 Mayıs 1955 günkü toplantısında 6594 sayılı Karadeniz Teknik Üniversitesi kuruluş kanunu olarak kabul edilmiştirKaradeniz Teknik Üniversitesi İstanbul,Ankara dışında kurulan ilk, Türkiye'nin ise 4 en eski üniversitesi olmuştur [7] |
|