![]() |
Harran Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harran Üniversitesi BölümleriHarran Üniversitesi Bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi # Arkeoloji # Kimya # Kimya (İkinci Öğretim) # Matematik # Matematik (İkinci Öğretim) # Tarih # Tarih (İkinci Öğretim) # Türk Dili ve Edebiyatı # Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) # Biyoloji # Biyoloji (İkinci Öğretim) # Coğrafya # Coğrafya (İkinci Öğretim) # Fizik Mühendislik Fakültesi # İnşaat Mühendisliği # İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) # Makine Mühendisliği # Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) # Bilgisayar Mühendisliği # Çevre Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi # İşletme # İşletme (İkinci Öğretim) # Kamu Yönetimi # Maliye # Maliye (İkinci Öğretim) # İktisat # İktisat (İkinci Öğretim) Eğitim Fakültesi # Sınıf Öğretmenliği # Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Tıp Fakültesi # Tıp Veteriner Fakültesi # Veterinerlik Ziraat Fakültesi # Bahçe Bitkileri # Bitki Koruma # Tarım Makineleri # Tarımsal Yapılar ve Sulama # Tarla Bitkileri # Toprak Bilimi ve Bitki Besleme # Zootekni # Tarım Ekonomisi # Gıda Mühendisliği Şanlıurfa Sağlık Yüksekokulu # Hemşirelik (Yüksekokul) İlahiyat Fakültesi # İlahiyat # İlahiyat (İkinci Öğretim) |
![]() |
![]() |
![]() |
Harran Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harran Üniversitesi BölümleriHarran Üniversitesi, Şanlıurfa'da kurulan ilk yüksek öğretim birimi Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu'dur (1976) ![]() ![]() Daha sonra 09 ![]() ![]() ![]() ![]() 1994 yılında Siverek, Hilvan, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Bozova Meslek Yüksekokulları; 1995 yılında ise Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Akçakale ve Ceylanpınar Meslek Yüksekokulları; 1997 yılında da Sağlık Yüksekokulu ve Kahta Meslek Yüksekokulu kurulmuştur ![]() ![]() Üniversite bugün 9 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 9 araştırma ve uygulama merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir ![]() Üniversiteye adını veren tarihi Harran Kenti, Şanlıurfa'nın 44 km güneydoğusunda yer alan, tarihte önemli olaylara sahne olmuş bir kent merkezidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|