Boğaziçi Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boğaziçi Üniversitesi BölümleriBoğaziçi Üniversitesi Bölümleri Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Kimya Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Kimya Matematik Moleküler Biyoloji ve Genetik Psikoloji Sosyoloji Tarih Türk Dili ve Edebiyatı Felsefe Fizik Çeviribilim (Almanca, Fransızca, İngilizce) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Kimya Mühendisliği Makine Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler İktisat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) Uluslararası Ticaret (Yüksekokul) Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) |
Boğaziçi Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boğaziçi Üniversitesi BölümleriBoğaziçi Üniversitesi, İstanbul'da kurulu bir devlet üniversitesidir Kurulduğu 1971 yılından beri Türkiye'nin eğitim kalitesi en yüksek[kaynak belirtilmeli], saygın üniversitelerinden biri olduğu kabul edilmektedir Boğaziçi Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'ında en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen üniversitelerden biri olmuştur Seçme sınavlarında bölüme son giren öğrencinin puanı, gelecek yıl için "bölüm puanı" adı altında seviye belirtir Örneğin; 2006, 2007 ve 2009 yıllarında, ÖSS'de tüm puan türlerinde en fazla tercih edilen üniversiteler kategorisinde 1 olmuştur[4][5] |
|