|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bahçeşehir, bilgi, çalışmaları, geniş, hakkında, kuruluş, tarihi, üniversitesi |
Bahçeşehir Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışmaları Hakkında Geniş Bilgi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçeşehir Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışmaları Hakkında Geniş BilgiBahçeşehir Üniversitesi kuruluş tarihi çalışmaları hakkında geniş bilgi Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından T C Bahçeşehir Üniversitesi’nin kurulmasına 18 Ocak 1998 tarihli ve 23234 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 15 Ocak 1998 tarihli ve 4324 sayılı kanun ile, T B M M karar vermiştir![]() Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşundan kısa bir süre sonra, Şubat 1998 tarihinde Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır Üniversite 1999- 2000 Eğitim – Öğretim yılında ÖSYS ile ilk öğrencilerini almıştır Üniversite’nin akademik dünyaya adım atışının resmi açılışı 6 Kasım 1999 günü yeni kampüsümüzde gerçekleşmiştir Açılışı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Başkanı Rauf Denktaş birlikte yapmışlardır![]() İlgili başlıklar Liste – Türkiye’deki üniversiteler Bağlantılar http://www bahcesehir edu tr/ |
|
|
|