![]() |
Kastamonu İli Tanıtım Videosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu İli Tanıtım VideosuKastamonu İli Tanıtım Videosu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu İli Tanıtım VideosuHoca Şemseddin Camisi (Küre) Kastamonu Küre ilçesinde, Cami-i Kebir mahallesi’nde bulunan bu camiyi Hoca Şemseddin Efendi 1473 yılında yaptırmıştır ![]() ![]() Cami kesme taş ve moloz taştan yapılmış olup, dikdörtgen planlıdır ![]() ![]() ![]() Kasım Bey Camisi (Taşköprü) Kastamonu Taşköprü ilçesi, Çaycevher Köyü’nde bulunan bu camiyi giriş kapısı üzerindeki kitabesinden öğrenildiğine göre Kasım Bey 1535 yılında yaptırmıştır ![]() ![]() Moloz taştan yapılmış olan bu cami Anadolu Selçukluları ile Beylikler dönemi mimarisini yansıtmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu İli Tanıtım VideosuAbdurrahman Paşa Camisi (Tosya) Kastamonu Tosya ilçe merkezinde bulunan bu camiyi, Maraşlı Abdurrahman Paşa 1584 yılında yaptırmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cami kesme taş ve tuğladan yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cami günümüze iyi bir durumda gelebilmiştir ![]() Şeyh Hüsamettin Camisi (Taşköprü) Kastamonu Taşköprü ilçesi, Tekke Mahallesi’nde bulunan Şeyh Hüsamettin Camisi’nin kitabesi bulunmadığından yapım tarihi ve banisi kesinlik kazanamamıştır ![]() ![]() Cami moloz taştan yapılmış, kare planlı olup üzeri kubbe ile örtülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Bey Camisi (Taşköprü) Kastamonu Taşköprü ilçesi Bey Köyü’nde bulunan bu camiyi kitabesinden öğrenildiğine göre Abdullah Bey’in oğlu Emir Efendi 1430 yılında yaptırmıştır ![]() Cami moloz taştan yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Hacı Ahmet Ağa Camisi (Taşköprü) Kastamonu Taşköprü ilçesi Bey Köyü’nde bulunan bu caminin kitabesi bulunmadığından ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Moloz taştan, tuğla kuşakların duvarlarda yer aldığı kareye yakın dikdörtgen planlı olan bu caminin üzeri kubbe ile örtülüdür ![]() Kızılkise Camisi (Taşköprü) Kastamonu Taşköprü ilçesi Kızılkise Köyü’nde bulunan bu caminin de kitabesi bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Moloz taştan yapılan kare planlı caminin ibadet mekanının üzeri kubbeli, dıştan da çatı ile örtülmüştür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|