Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, karayakup, okulumersin

Karayakup İlköğretim Okulu-Mersin

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karayakup İlköğretim Okulu-Mersin

Karayakup İlköğretim Okulu Mersin

Karayakup İlköğretim Okulu Hakkında

Karayakup İlköğretim Okulu Tanıtım

TC

ERDEMLİ KAYMAKAMLIĞI

Karayakup İlköğretim Okulu Müdürlüğü

Kurum Kodu:672207

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz,1904 yılında o dönemde Doğusandal Köyünden İçel İl Genel Meclisi Üyesi olan Hacı Veli Ağa’nın kızının katkıları ile Hacı Molla Ahmet ve Hacı Süleyman kardeşler tarafından camii olarak yaptırılan taş bina ve üstü toprak dam olan binanın 1923 yılında okula dönüştürülmesi ile eğitim öğretime başlamıştır

O dönemde Cuma günleri tatil olduğu için okul bahçesinde Cuma Namazının kılındığı belli bir süre hem medrese hem de camii olarak kullanıldığı söylenmektedir

Okulumuzun kurucusu ve aynı zamanda ilk öğretmeni, Adana Öğretmen Okulundan 1917 yılında mezun olan Veli Mehdi veya Veli Mecit olduğu söylenmektedir Veli Öğretmenin aynı zamanda Kuva-i Milliye Hareketine de katıldığı ve aktif görev aldığı bilinmektedir

1926 -1930 yıllarında Derviş Muallim (Gavur Muallim lakablı) görev yapmıştır Derviş Mualimin Kıbrıs kökenli olması ve Şapka İnkılabından sonra görev yaptığı için şapka takması halk arasında Gavur Muallim olarak anılmasına neden olmuştur

Derviş Muallim öğrencilerinin dışında halkın yeni yazıyı öğrenmesi için (Harf İnkılabından sonra) çaba göstermiş ve halkı eğitmeye çalışmıştır Derviş Muallimin bu şekilde yetiştirdiği Abdulkadir ATLAY 1Orduda vatani görevini yaparken Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları İsmet İNÖNÜ, Fahrettin ALTAY, Tevfik BIYIKLIOĞLU ve Kazım ÖZALP ile birlikte 1Ordu Manevralarını denetimi sırasında ATATÜRK’ÜN sorularına vermiş olduğu cevaplardan dolayı ATATÜRK onun ödüllendirilmesini emreder Bunun üzerine Abdulkadir ATLAY ödül olarak ATATÜRK ile hatıra fotoğrafı çektirmek ister Bu fotoğraf okulumuzda mevcuttur

1940 yıllarında ilk taş bina yıkılmış hatta bir kısmı yanmıştır Onun yerine şu anda Anasınıfı olarak kullanılan taş binada eğitim öğretime devam edilmiştir1970 yılında şu anda yemekhane olarak kullanılan iki derslikli bina hizmete girmiştir

1999 yılında 2 katlı ve 10 derslikli bina hizmete girerek 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür Okulumuz Taşıma Merkezi İlköğretim Okulu olarak hizmet vermektedir Doğu Sandal İlköğretim Okulu, Olukönü İlköğretim Okulu, Sinap İlköğretim Okulu, Şahna İlköğretim Okulu ve Üzümlü İlköğretim Okulu okulumuza taşınmaktadır Okulumuz 240 öğrenci kapasiteli olup şu anda 107 erkek,102 kız olmak üzere 209 kayıtlı öğrenimiz mevcuttur Şube sayılarımız tektir

Ayrıca okulumuzda Anasınıfı, Yemekhane, Fen ve Teknoloji Labaratuarı, 600 kitap kapasiteli Kütüphane ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2007 yılında kurulan 15+ 1 kapasiteli Bilişim Teknolojisi sınıfı bulunmaktadır

Okulumuz mezunlarından çok sayıda devlet memuru yetişmiş ve devletin çeşitli kademelerinde görev yapmışlardır Halen Başbakanlıkta Müfettiş olarak görev yapan ve Dışişleri Bakanlığında üst düzeyde görev yapanlar mevcuttur Emekli olan ve halen görev yapan çok sayıda öğretmen vardır ATATÜRK’LE hatıra fotoğrafı çektiren Abdulkadir ATLAY’IN oğlu Emekli Öğretmen Abid ATLAY okulumuz mezunu öğretmenlerden sadece bir tanesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com