Evren İlköğretim Okulu Evren Ankara |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evren İlköğretim Okulu Evren AnkaraEvren İlköğretim Okulu Evren Ankara Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Evren'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Evren İlköğretim Okulu Tanıtımı - Evren İlköğretim Okulu Resimleri - Evren İlköğretim Okulu Hakkında OKULUN TARİHÇESİ 1933 yılında açılan Çıkınağıl Köyü İlkokulu 1940 yılına kadar 3 yıllık eğitim vermiştir 1945 yılında ilk kez 5 yıl eğitim-öğretim görmüş öğrenciler mezun olmuştur 1957 yılında Hirfanlı Barajının göl alanı altında kalmasından ötürü köy bu günkü yerine taşınmış; 1957-1958 eğitim-öğretim yılında öğrenciler, çevre köylerin okullarına nakledilmiş ve o öğretim yılında eğitim-öğretime ara verilmiştir Köy yeni yerleşim yerine taşınınca 1958-1959 eğitim-öğretim yılında öğrenciler tekrar toplanıp geçici olarak bir evde eğitime devam edilmiştir Şimdiki okul alanı ( Taş Bina ) Ankara valiliğince tespit edilip 1958 yılında Ankara İl Müdürlüğünden projesi alınmış ve eski köydeki okulun istimlak bedeli olan parayla ilkokul olarak yapımına başlanmıştır Masrafların bir kısmı da Devlet Su İşleri tarafından karşılanmıştır Ayrıca zamanın Ankara Valisi Kemal AYGÜN’ün de katkıları olmuştur Köylüler de taş ve kum yardımında bulunmuşlar ve okul imece usulü ile yapılmıştır 1959-1960 eğitim-öğretim yılında okul hizmete açılmıştır Köy 1963 yılında kasaba olunca okulun adı ÇIKINAĞIL KASABASI İLKOKULU olarak değiştirilmiştir Okulun ihtiyaca cevap vermemesi nedeni ile 1968 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca aynı bahçe içinde yeni bir binanın yapımına başlanmış olup bu bina 1971-1972 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir 1967-1968 eğitim-öğretim yılında geçici bir binada öğretime başlayan Çıkınağıl Ortaokulu, 1971-1972 eğitim-öğretim yılında ilkokulun yeni binaya taşınmasından sonra taş binaya taşınmıştır 1982-1983 eğitim-öğretim yılına kadar ilkokul ve ortaokul aynı bahçe içerisinde eğitim-öğretime devam etmiştir 1983-1984 eğitim-öğretim yılında iki okulun yönetimi birleştirilerek ilköğretim okuluna dönüştürülmüş ve okulun adı Çıkınağıl İlköğretim Okulu olmuştur Belediye Encümen Kararı ile Kasabanın adı EVREN olarak değiştirilmesi sonucu 1987-1988 eğitim-öğretim yılından itibaren okulun adı EVREN İLKÖĞREETİM OKULU olmuştur Mezun öğrencilerimizden çeşitli mesleklerde çalışanlar vardır, ancak ünlü kişiler yoktur Vizyonumuz Öğrenen bir okul olmak Mantıklı, bilimsel ve akılcı düşünebilen öğrenciler yetiştirmek Her öğrencimizi etkili iletişim becerisi kazandırabilmek Bilgiyi öğrenen ve öğrendikten sonra da paylaşan öğrenciler yetiştirebilmek Hergün bir adım daha ileriye gitmek için gayretli öğrencileri hayata kazandırmak Misyonumuz Değişime ve gelişime açık, farklılıkları zenginlik kabul eden, bilim ve teknolojiyi benimsemiş, kendini sorgulamaya açık, paylaşımcı çağdaş ve demokratik kişiler yetiştirmek Evren İlköğretim Okulu Ankara Evren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Evren İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Evren İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Evren İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Evren İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / EVREN Adı: EVREN İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: YENİ MAH CUMHURİYET CAD NO:90 Telefon Numarası: 3128935004 Faks Numarası: Bilgi Yok |
|