Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağrısında, bel, eğitim

Bel Ağrısında Eğitim

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bel Ağrısında Eğitim

Bel Ağrısında Eğitim

Bel ağrısında omurganın yapısı ve görevlerinin bilinmesi eğitimde çok önem-lidir Omurga vücut hareketlerinin eksenini oluşturur ve vücut ağırlığını leğen kemikleri aracılığı ile aşağı tarafa iletir Omurga hareket birimlerinden (fonksiy-onel üniteler) oluşmuştur ve bir hareket birimi üst üste duran iki omur ile bun-lar arasındaki eklemler, disk, eklem kapsülleri ile bağlardan oluşmuştur Hareket birimlerinin ön bölümü yük taşıma ve şokları absorbe etme görevini, arka bölüm ise sinir dokularını koruma ve hareketi yönlendirme görevini üstlenmiştir Diskler ise iki komşu omur arasına yerleşmiş içi jele benzer bir sıvı ile dolu elastik yapılardır ve omurgalar ile harekete izin verirler Disklerin iç basıncı omurları birbirinden ayırdığı gibi çevredeki bağların da gergin durumda kalmasını sağlar Disk doğumda %88 oranında sıvı içerir ve yaşlanma ile bu oran %80'lere iner Yaşlanma süreci içinde, mekanik darbelere bağlı olarak diskin işlevleri bozulmaya başlar Bu bozulmalar omur ve omurları tutan faset eklem adı verilen eklemlerde kireçlenmelere yol açar Omurları bir-birine tutan bağlar da bozulmaya başlar Sonunda da bu yapılardaki ağrı sinir-leri hassas hale gelir ve bel ağrısı başlar Görülebileceği gibi her bel ağrısı bel fıtığına bağlı değildir Bu nedenle her bir yapının tek tek incelenmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com