Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başbakan, erdoğan, yapıyor

Başbakan Erdoğan Ne Yapıyor?

Eski 10-26-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Başbakan Erdoğan Ne Yapıyor?

2007 Mart'ının sonlarıydı
Bir gazete patronu ve bir yayın yönetmeniyle "kim Cumhurbaşkanı olacak?" konusunu tartışmıştık
İkisi de kesinkes Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağını iddia ediyorlardı
"Erdoğan rahatlıkla Cumhurbaşkanlığı'ndan vazgeçebilir" dediğimde, "bu konulardan pek anlamıyorsun" bakışı atmışlardı bana
Ama Gül'ün adaylığı açıklandığı gün şok geçirdiler!
Hatırlıyorum, Oktay Ekşi "Erdoğan'ınki beklenecek fedakârlık değildi ama yaptı" diye yazmıştı "Başbakan'ın böyle davranacağını nasıl anlamıştın?" diye sorduklarında eski Milli Görüşçüler üzerine bir analizle cevap vermeye kalkışmadım tabii ki!
Çünkü gözlemlerim bana çok daha yalın bir şeyi düşündürüyordu
Tayyip Erdoğan zor meselelerde başarının, ancak vazgeçmeyi veya kaybetmeyi göze alanların altından kalkabileceği bir şey olduğunu biliyordu!

Gelelim yaşadığımız günlere
"Demokratik açılım" sürecini başından beri destekleyen çevreler dahi bu kadar kararlı ve hızlı adım atılacağını beklemiyorlardı
Fakat bir yandan da
Hazırlıksız yakalanan sokaktaki insanla "demokratik açılım"ın arası açılıyor
Kuşkular ve tepkiler artıyor
Sokağın tansiyonu yükseliyor
Televizyonların haber bültenleri bu tansiyonu yükseltecek görüntüler yayınlıyor
Barıştan yana olanların önemli bir kesimi "aman hızlı mı gidiyoruz, bir yanlış yapılmasa bari" tedirginliği içinde
Belki bir süre sonra tepkiler az çok yatışacak
Ama bugünkü tablonun siyasal rekabet dünyasına tercümesi şöyle
Erdoğan nihayet sandıkta kaybedecek!
Hatta bazılarının kapalı kapılar ardında konuştukları şu: "Erdoğan artık Brejnev veya Jaruzelski gibi 'geçiş dönemi lideri' olmuştur; barış gelir, o gider!"
Yani çok kritik bir kavşaktayız
Erdoğan yine kaybetmeyi göze alarak muazzam bir liderlik başarısına imza mı atacak?
Yoksa bu kez kaybetmekten korkmaya mı başladı?
"Sil baştan yaparız" sözü bir lider iradesini değil de, bu korkuyu mu yansıtıyor?

Başbakanın tercihleri bütünüyle politik manevra becerisine mi dayanıyor?
Yoksa çıktığı maçlara 1-0 mağlup başlayıp maç biterken skor tabelasına galibiyet yazdırmasının derin içsel dinamikleri de var mı?
Bilemiyorum
Fakat 15 yıl futbol oynamış ve Fenerbahçe'nin kapısına kadar gelmiş gencecik bir adamın, ortada sakatlık falan da yokken, futboldan vazgeçmesinin ne kadar zor bir karar olduğunu ve kişiliğinde derin izler bırakacağını biliyorum
Ya futbolu bırakmasaydı
O zaman futbolun şanından, şöhretinden, büyük takım formasından, coşkulu zaferlerden vazgeçemeseydi
Bir kapı kapandığında bir başka kapının açılacağına inananlardan olmasaydı
Bugünlere gelebilir miydi?
Belki de Başbakan Erdoğan o zaman aldığı hayat dersinin meyvelerini topluyor siyasette

Haşmet Babaoğlu/ Sabah

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com