![]() |
Alerji Çeşitleri Ve Belirtileri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alerji Çeşitleri Ve Belirtileri NelerdirAlerji Çeşitleri ve Belirtileri Nelerdir Alerjiyi nasıl tanımlarsınız? Solunum ya da temas yoluyla kişinin maruz kaldığı çeşitli maddelere karşı bağışıklık sisteminin verdiği reaksiyon olarak tanımlanabilir ![]() Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerjik rinit (saman nezlesi) belirtileri hapşırma, www ![]() ![]() ![]() Alerji çeşitleri nelerdir? Alerjik rinit, alerjik astım, alerjik dermatit, alerjik konjuktivit ![]() Mevsimsel alerjik de tedavi gerektirir mi, kendi haline bırakabilir mi? Mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) sıklıkla polenlere karşı oluşan bir bağışıklık sistemi reaksiyonudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevsimsel alerjik dönümleri ne zamandır? Mevsimsel alerjik rinit dönümleri iklim özelliklerine göre değişebilir ![]() ![]() ![]() 30 yaş alerjisi diye bir şey duyduk, bu doğru mu www ![]() ![]() Solunum yolu alerjisine yol açan maddeler öncelikle www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alerjinin net tanımlanması için alerji testi mi yaptırmak gerekir? Ne kadar vakit alan, nasıl bir işlem bu ve sonuçların doğruları her zaman kesin midir? Alerji testi dışında başka ne gibi uygulamalarla alerji tespit edilir? Kişinin yakınmalarının hangi allerjen nedeniyle olduğunu www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kedi ve köpek alerjisi olan kişilerin semptomları en aza indirmesi için ne tavsiye edersiniz? Evinde bu evcil hayvanları besliyorlarsa ve veremeyeceklerse ne önerirsiniz? Hayvan tüylerinden korunma için tek geçerli yöntem hayvanın evden uzaklaştırılması ve bütün halı, yatak takımı ve mobilyaların vakum-temizleyici ile temizlenmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havadaki küfe, toza çeşitli bakterilere alerjisi olan kişiler için ne tavsiye edersiniz? Ev tozu akarlarında etkili korunma sağlamak için yatak odası ve oturma odasından halı kaldırılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşitli parfümlere ve sabunlara cilt alerjisi olan kişilere ne tavsiye edersiniz? Deri allerjik reaksiyonlardan fazlaca nasibini alan bir organdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evdeki halılar, yatak, havalandırma, nemli ortamlar konusunda ne tavsiye edersiniz? Hastanın yatak odasında ki yatak, yastık ve yorgan allerjen geçirmeyen kılıflar ile kaplanmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seyahat ve mekan değişimi söz konusuysa alerjik reaksiyonu olan kişilere nelere dikkat etmelerini tavsiye edersiniz ![]() Polen alerjisi olan kişiler seyahat ettikleri bölgenin polen mevsimine göre ilaç tedavilerine başlamalılar ![]() ![]() ![]() Alerji genetik olabilir mi? Anneden, babadan kalıtımsal olabilir mi? Alerji genetik bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() Sizce stres, alerjiyi tetikleyen sebepler arasında sayılabilir mi? Bağışıklık sistemini etkileyen bir faktör olarak stres alerji semptomlarını da tetikleyebilir ![]() Alerjinin sebepleri psikolojik olabilir mi? Tedavi sürecinde ne gibi yollar denenmektedir? Alerjik nezle tedavisinde allerjenlerden korunma, ilaç tedavisi (antihistaminikler ve kortizonlu burun spreyleri gibi) ve seçilmiş hastalarda aşı tedavisi uygulanmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alerji Çeşitleri Ve Belirtileri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alerji Çeşitleri Ve Belirtileri Nelerdirİlaç tedavisinin yan etkileri var mıdır, tüm alerji ilaçları uyku yapar mı yoksa bünyeye ve ilaca göre bu etki değişir mi ya da azalır mı? Günümüzde kullanılan yeni nesil antihistaminiklerin uyku verici etkisi yok denecek kadar azdır ![]() ![]() ![]() ![]() Her alerji sorunu olan iğne tedavisi görebilir mi yoksa bu tedavi ağır alerji vakalarında mı uygulanıyor? İğne tedavisi kesin çözüm ve kurtuluş sağlıyor mu? Olası yan etkileri var mı? Her alerji sorunu olan iğne tedavisi (aşı) göremez ![]() ![]() ![]() ![]() Aleriji tedavi edilmezse ve kendi kendine geçmesi beklenirse ileride daha ağır vakalar ve sorunlara yol açabilir mi? Bu kişiden kişiye ve sebep olan allerjene göre değişebilir ![]() ![]() Alerjik astım, alerjinin ağırlaşmış bir versiyonu mudur yoksa semptomlar kendini direkt alerjik astım olarak da gösterebilir mi? Allerjisi olan hastalarda astım şikayetlerini beklemek çok normaldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alerji, alerjik astım ve astım arasında ne gibi farklılıklar vardır? Alerjik olanlarda bronşlarında aşırı hassasiyet vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alerjisi olan kişilere yasaklı sporlar var mıdır? Öncelikle bu kişilere en uygun spor yüzmedir ![]() ![]() Alerjisi olan kişilere iyi gelebilecek sporlar var mı? Yüzme ![]() Benim, kedi tüyüne ve çeşitli tozlara, sigara dumanına alerjim var, açık havada, deniz kenarında yürüyüş yapınca pek bir etkisi olmuyor ama açık havada, deniz kenarından bisiklete binince burnum hemen açılıyor ve nefesim rahatlıyor, bunun sebebi ne olabilir? Çünkü egzersiz vücutta adrenalin salınımına, adrenalin salınımı da damarlarda daralmaya (vazokonstrüksiyon) neden olur ![]() ![]() Tetikleyen madde ile bir aradayken alerji hapşırık olarak kendini göstermişse ancak zaman içinde hapşırık yerine öksürük ve nefes daralması söz konusu olmuşsa bunun sebebi ne olabilir? Allerjik astım atağı düşünülmelidir ![]() Semptomlar zaman içinde bunun gibi farklılıklar gösterebilir mi, yoksa bu durumun daha ağırlaştığının mı göstergesidir? Alerji sistemik bir hastalıktır ve farklı hedef organlarda (burun, akciğerler, deri gibi) ortaya çıkabilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|