Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılalım, geliyor, öcü

Açılalım, öcü Geliyor

Eski 10-24-2009   #1
delishhhh

Açılalım, öcü Geliyor

Dikkat ettiniz mi bilmem Bütün siyasal İslamcı çevrelerde ve cemaat yurtlarında tek tip adam yetiştiriliyor Yetiştirilen kişilerin yine tek tip düşünmesine ve davranmasına da özen gösteriliyor Kılık kıyafeti, giyiniş biçimi, dua ederken ellerini tutma tarzları da birbirine benziyor
Türdeş yani
Öyle ki bir cemaat öteki cemaatin dini otoritesi tarafından yazılanları yasak yayın olarak görüyor ve kendi ortamlarına sokmuyor Çoğu kere birbirlerini ağır biçimde suçluyor
Başka?
“Türk’üm” demek ırkçılık olarak anlatılıyor
Peki, bir şeye daha dikkat ettiniz mi?
Bütün dini siyasallaştıran çevrelerde ve cemaat yayınlarında derin bir liberalizm rüzgârı estiriliyor, açılım politikaları destekleniyor, “türdeş toplum olmaz, kurşun asker gibi adam yetiştirilmez” teorisi işleniyor
Meclis açılışında konuşan Cumhurbaşkanı da benzer vurguyu yaptı Aynı anlayışı ortaya koydu
“Farklılıklara özen göstermeliyiz” dedi
“Türk” kelimesini kullanmadı
Hukuk devletinin özelliklerinden söz etti
Konuşmasının bir başka yerinde ise korkularımızı atmamızı istedi Korkusuzluğu öneren aynı cumhurbaşkanı sıra Türkiye’nin öteki devletler karşısındaki durumuna gelince hepimizin korkmasını istedi: “Eğer biz birlik olup açılım yapmazsak başkaları yapar” dedi
Şu “başkaları” sözcüğü benim çok ilgimi çekiyor
Kim bu başkaları?
ABD mi?
AB mi?
Belki de her ikisi birden Demek ki açılmazsak bu ikisi Türkiye’yi bölecek güçte cumhurbaşkanına göre
Cumhurbaşkanının “farlılıklardan korkmamamızı” söyledikten sonra bizi bölünmeyle korkutmasının altında yatan şeyi ben biliyorum
Tanzimat fobisi
Batılılaşma arızası geçiren Türk siyasal hayatının temellerinde hep bu korku vardır
İzninizle hatırlatayım
Tanzimatın mimarı Başbakan Talat Paşa, sonra gelen başbakanlardan Ali Paşa, Nedim Paşa, Talat Paşa, Damat Ferit Paşa silsilesinin taa Mustafa Kemal Paşa’ya gelinceye kadar hep benzer korkular ileri sürerek Devlet-î Âli’yi açılıma tabi tuttuktan sonra batırdıklarını da hatırlayın lütfen
Arızalı Batılılaşma korkusu bu işte
Mesela şu Tanzimat açılımını ve ardından yetersiz kabul edilerek 1856’da genişletilerek sürdürülen Islahat açılımını düşünün
N’oldu sonunda?
Azınlıklara özgürlükler verildi
Belediyeler dâhil meclisin önemli bir çoğunluğunda söz sahibi olmaları sağlandı
Sonuç?
Koskoca Osmanlı Devleti, bir savaş gemisinde Mondros anlaşmasıyla İngiltere’ye teslim edildi
Biz açılımı II Abdülhamid’in halledilmesinin ardından yaşanan siyasal gelişmelerden de biliyoruz
Ört ki ölem
Ders alan kim?
Batı hep aynı yolu izleyerek aynı sonuçları alıyor, bizimkiler hiç yaşanmamış gibi içe dönük propaganda yaparak yen Islahat fermanları hazırlıyorlar
Şimdi çıkmış Cumhurbaşkanı Milli meclisin önünde “açılalım yoksa biri bizi açar” diyor
Hükümet ve kendisi gibi korkmamızı istiyor
Korkalım ve Amerika’ya boyun eğelim AB’nin öfkesini üzerimize çekmeyelim ve Türkiye’yi hep böyle yönetelim
Açılalım, çünkü öcü geliyor
Tek tip adam yetiştirmeyelim lütfen Bırakın korkusuzlar özgür kalsın Kim bilir belki sizi de kurtarır

AHMET GÜRSOY

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com