![]() |
Bu Yasa Kimin Yararına? |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Bu Yasa Kimin Yararına?EĞER "Tam Gün" ve "Kamu Hastane Birlikleri" Yasası çıkarsa ![]() ![]() - Eğitim ve Araştırma Hastaneleri biter ![]() - Tıp Fakülteleri Hastaneleri çöker ![]() - Hekimlerin eli kolu bağlanır ![]() - Zor ve zaman harcanması gereken hastalar doktor bulamaz ![]() - Nitelikli hasta bakımı iflas eder ![]() - Eğitim ve araştırma darbeyi yer ![]() - Sağlık hizmetleri her alanda kötüleşir ![]() - Doktorların hem kamu, hem özel tıp kuruluşlarında çalışması sona erer ![]() - Muayenehane hekimliği diye bir şey kalmaz ![]() - Hasta kuyrukları patlar ![]() - Doktorlar kamu ve üniversite hastanelerini terk eder ![]() - Hastaların hekim seçme hakkı ortadan kalkar ![]() - 15 bin hekim yasadan olumsuz etkilenir ![]() - En çok kadın hastalıkları ve doğum uzmanları çarpılır ![]() - Askeri hekimlerin serbest çalışma hakları tükenir ![]() - 60 bin kişi işsiz kalır ![]() - Üniversitelerde öğretim üyeleri özel hasta bakamaz ![]() - Doktorluk gözden düşer ![]() - Üniversite hastaneleri iflas noktasına gelir ![]() - Eğer çıkarsa, yasa üçüncü kez denenmiş olur ![]() - 1965 ve 1978 yıllarında iki kez uygulanmaya çalışılmıştı çünkü ![]() - Ama başarısız olduğu gerekçesiyle kısa süre sonra kaldırılmıştı ![]() - Bu dönemlerde kamudaki hekimlerin yüzde 30'u çalıştığı kurumdan ayrılmıştı ![]() Tabipler Birliği'nin, uzmanların, derneklerin, sağlıkçıların, sendikaların, çalışanların tepkilerine ve sıraladıkları şu olumsuz şartlara baktığımızda, bu yasa ne halkın, ne de hekimlerin yararına ![]() Eğer yürürlüğe girerse, belli ki pek çok dava açılacak, sağlık ekonomisi de büyük zarar görecek ![]() Muayenehaneler ve diğer sağlık kuruluşlarında bulunan milyarlarca dolar tutarında tıbbi cihaz kullanılmaz hale gelecek ![]() Üşenmedim saydım ![]() ![]() Bu yasaya ülkenin en az 150 resmi sağlık kurumu karşı ![]() ![]() Peki ![]() ![]() Halkın, hekimlerin yararına olmayan ve bütün organları toplu halde isyan ettiren, sokaklara döken, mitingler yaptırtan bir yasa, niye ısrarla çıkarılmaya çalışılıyor? Kimsenin yararına değilse, kimin yararına? OSMAN GENCER |
![]() |
![]() |
|