![]() |
Vefa |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() VefaBir kurdu avcılar fena halde sıkıştırmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylü bir an düşündükten sonra yanındaki boş çuvalı açar, kurda içine girmesini söyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Çok teşekkür ederim” der kurt, “Bana büyük bir iyilik yaptın” “Önemli değil” der köylü ve tarlasına gitmek üzere yürümeye başlar ![]() Çok uzun zamandır bu avcılardan kaçıyorum, çok bitkin düştüm, açım, kuvvetimi toplamam için bir şeyler yemem lazım ve burada senden başka yiyecek bir şey yok ![]() Köylü bağırır: “Olur mu, ben senin hayatını kurtardım ![]() “Yapılan iyiliklerden, verilen hizmetlerden daha çabuk unutulan bir şey yoktur” der kurt ![]() ![]() Bir süre tartıştıktan sonra, ormanda karşılarına çıkacak olan ilk üç kişiye bu konuyu sormaya ve ona gore davranmaya karar verirler ![]() Karşılarina önce yaşlı bir kısrak çıkar ![]() ” Ne vefası ” der kisrak, “Ben sahibime yıllarca hizmet ettim, arabasını çektim, taylar doğurdum,gezdirdim ![]() Bir sıfır öne geçen kurt sevinirken bir köpeğe rastlarlar ![]() “Ben hizmetin değerini bilen bir efendi görmedim” der köpek, “Yıllardır sadakatle hizmet ederim sahibime koyunlarını korurum, yabancılara saldırırım,ama o beni her gün tekmeler, sopayla vurur…” Kurt köylüye döner, “İşte gördün” der ![]() ![]() Bu kez karşılarına bir tilki çıkar ![]() ![]() ![]() “Her seyi anladım da” der tilki “Bu küçücük torbaya sen nasıl sığdın?” Kurt bir şeyler söyler, tilki inanmamış gibi yapar: “Gözümle görmeden inanmam…” İşin sonuna geldiğini düşünen kurt torbaya girer girmez, tilki köylüye işaret eder ve köylü torbanın ağzını sıkıca bağlar ![]() ![]() “Sana minnettarim beni bu kurttan kurtardın” der ![]() Tilki de “Benim için bir zevkti” diye cevap verir ![]() ![]() Sonra da torbanın içindeki kurdu ayağıyla dürter: “Haklıymışsın kurt, yapılan iyilikten daha çabuk unutulan bir şey yokmuş…” Can Dündar
![]() |
|