![]() |
Anne-Kız İlişkileri Nasıl Olmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne-Kız İlişkileri Nasıl OlmalıYakın ilişkilerde çatışmaların olması kaçınılmazdır ![]() ![]() Sürekli olarak gergin bir anne-kız ilişkisinde tepkiler, fanteziler, ifade edilemeyen duygular ve hepsinden önemlisi, geçmişte yapılamayanlar yüzünden ilişki çıkmaza girmiştir ![]() ![]() Sağlıklı bir anne, kızı için yavaş yavaş bir güven ve koruma bağı oluşturur ve daha sonra, yıllarla birlikte adım adım kızının özgürlüğünü tanır ![]() ![]() Çocuğu dinlerken onu kendinden ayrı bir birey olarak görebilmeli; kendi isteklerini beklentilerini yansıtmadan işitebilmeli, ilkin onu olduğu gibi görüp kabul edebilmelidir ![]() ![]() Sağlıklı anne çocuğunun gereksinimlerinin her zaman farkındadır ![]() ![]() ![]() Çocuğun büyüdüğünü gördüğünde annenin telaşlanması anlaşılabilir bir duygudur ancak yine de onun ‘büyümesine’, otonomi kazanmasına yardımcı olmaya çalışmalıdır ![]() ![]() Sorunu çözebilmek için: Öncelikle ortada bir sorun olduğunun ve bu sorunla ilgili duygularınızın farkına varın ![]() Anlaşmazlığın ne olduğunu görebilmek için bu günü geçmişten ayırın (Sadece o andaki olaya, davranışa bakmak) İçinde bulunduğunuz durumdaki payınızın ne olduğunu anlayın ![]() Yaşayacağınız değişim konusunda duyduğunuz kaygıyla başa çıkmayı öğrenin ![]() Adım adım yol alın, hedefinize ulaşmada küçük adımlar belirleyin, değişiklik çoğu kere birden bire olmaz ![]() |
![]() |
![]() |
|