![]() |
Ayı Sarmısağı - Ayı Sarmısağı Kullanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayı Sarmısağı - Ayı Sarmısağı KullanımıAyı Sarmısağı - Ayı Sarmısağı Kullanımı Ayısarımsağı (Allium ursinum) ilkbahar müjdecilerinin en başta gelenlerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki genellikle bildiğimiz sarımsağımızın özelliklerini paylaşır ancak çok daha güçlüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ünlü herbalist Künzle özellikle bu bitkiyi çok överdi: “O tüm bedeni temizler zararlı ve inatçı maddeleri dışarı atar sağlıklı kan yaptırır zehirli maddeleri öldürür ve dışarı atar ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanım Biçimleri : Aroma ve Baharat : Taze bitki yaprakları mayısdanoz gibi doğranarak tereyağlı ekmeğin çorbaların salataların ve et yemeklerinin üstüne serpiştirilir ![]() Ayısarımsağı Tentürü :İnce doğranmış yapraklar veya soğanlar bir şişenin boğazına kadar gevşekçe doldurulur üstüne bitkileri aşacak miktarda iyi kaliteli konyak eklenir ve 14 gün güneşte veya sıcak bir ortamda arada bir çalkalanarak bekletilir ve sonunda süzülür ![]() ![]() Ayısarımsağı Şurubu : Bir avuç dolusu ince kıyılmış bitki yaprağı iki bardak dolusu beyaz şarap içinde kısaca kaynatılır isteğe göre bal veya reçelle tatlandırılır ve gün boyunca yudumlanarak içilir |
![]() |
![]() |
|