|
|
Konu Araçları |
dilim, faydalari, gelen, karpuzla, sifalarkarpuzun |
Bir Dilim Karpuzla Gelen Sifalar-Karpuzun Faydalari |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Dilim Karpuzla Gelen Sifalar-Karpuzun FaydalariBir Dilim Karpuzla Gelen Sifalar-Karpuzun Faydalari-Karpuz Nelere iyi Gelir-Karpuzdaki Vitaminler-Bir Dilim Karpuzla Nelere İyi Gelir Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz, hem serinletici hem de çok besleyici Karpuz iyi bir antioksidan deposudur Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’i, beta-karoten ihtiyacınınsa yaklaşık yüzde 30’unu karşılar Ayrıca bol miktarda potasyum içerir Kansere karşı koruyor Karpuzda ki C vitamini ve beta-karoten çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlayabiliyor Antioksidan özeliklerinden dolayı, C vitamini ve beta-karoten, ateroskleroza (damar tıkanıklığı) sebep olduğuna inanılan LDL kolesterolünün oksidasyonunu önlemeye yardımcı oluyor Potasyum kalp fonksiyonlarını dengeliyor ve kan basıncını normalleştiriyor, böylece kalp krizi ve felci önlemeye yardımcı oluyor Lif, bağırsakların düzenli çalışmasına ve kolon kanserini önlemeye yardımcı oluyor İç hastalıklarına iyi geliyor Hadis-i Şeriflerde “Kavun, karpuzda on özellik vardır: Yemek, içmek, koku, meyve, çöğen, mesaneyi yıkar, karnı yıkar, iç hastalıklarına iyi gelir cildi temizler” buyrulmuştur • Karpuz; yemekten önce, yemekle beraber veya yemekten sora yenebilir • Yemekten ayrı yenirse, kanı temizler, idrarı çoğaltır, şişkinlikleri giderir, bağırsakları çalıştırır, yaraları kapatır, cildi ve saçları parlatır • Böbrek ve mesane taşlarını eritip düşürmek için karpuzun içi yenildikten sonra, kabuğunun suyu sıkılarak içilir • Karpuz her gün yenirse ve haftanın 2-3 günü sadece karpuz yenilerek geçirilirse, tüm hastalıklara karşı deva olur • Çekirdekleriyle beraber yendiğinde idrarı artırır, kemikleri geliştirir • Karpuz mevsiminde bol karpuz yiyenler, büyük fayda gördüklerini söylemişler ve diyabet hastaları için karpuzdan daha iyi besin olmadığını tespit edilmiştir |
|