![]() |
Dün, Bugün İstanbul |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Dün, Bugün İstanbul![]() Bugünle dünü bağlayan bir köprüdür Haliç ![]() ![]() ![]() Taksim Meydanı-Tünel arasında bir gelir bir gider, bir boşalır bir dolar, güzel anılar kadar neşeli renkli tramvay
![]() Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul… ![]() Gün akşama dönerken toplamış ağlarını balıkçılar ![]() ![]() İçinden deniz geçen tek şehir İstanbul’un ilk gözağrısı… Kıtalar arası yolculuğun bel kemiği ![]() Asmalımescit’ten Tünel’e çıkan geçitte, kar sessizliği… ![]() Bir yanda o, bir yanda ben, ortada İstanbul (Ümit Yaşar Oğuzcan) ![]() Kızıldan maviye bin bir tonda yanan bir akşamüstü, yolculuk Kadıköy’e… ![]() Günbatımına belki de bu kadar çok yakışan başka bir cami yoktur ![]() ![]() Boğaz’a salladım oltamı, haydi rastgele… ![]() Gecenin laciverti sabahın bereketine gebe… ![]() Medeniyetlerin boy göstergesidir adeta bu meydan, imparatorların İstanbul’u seyre daldığı… ![]() Yine bir günbatımı dökmüş altın sarısı saçlarını suya… ![]() İki bin yıldır insanoğlunu aydınlatıyor ‘Kutsal Bilge’, alnında bir fetihin izi, cebinde hala çözülememiş mimari sırları… ![]() İstanbul’a tepeden bakan Galata Kulesi acaba Beyazıt Kulesi’ni mi arıyor? ![]() İstanbul semalarında yüksekten uçan martılar, gece olunca iskeleleri bekler ![]() ![]() Zamanla eşdeğerdedir güzelliği İstanbul’un ![]() ![]() ![]() İş dünyasının yeni gözdesi: İstanbul ![]() Yücel Zorlu
![]() |
|