|
|
Konu Araçları |
bitkiler, için, mide, tedavisi, yanmasının, şifalı |
Mide Yanmasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mide Yanmasının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerMide Yanmasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler MİDE YANMASI Tanımı: Kalp bölgesi ve boğazın arkasında duyulan yakıcı ağn bu adla tanımlanır Nedenleri: Aşırı alkol, tahriş edici yiyecekler ve hitaus fı-tıklannda görülür Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir sü-re beklendikten sonra süzülerek Öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce içilir * Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış civanperçemi ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca ka-patıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği ve-ya sıcak bir yerde bekletilir Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra bir kaHve fincanı suyun içine 10-15 damla damlatılarak öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce içilir * Bir kahve fincanı limon suyu ile bir silme tatlı kaşığı Türk kahvesi kanştınlıp içildikten sonra üzerine bir kahve fin-canı ılık su içilir * Bir litre suyun içine iki avuç hindiba yaprağı katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek, kalan yapraklar salata yapılıp yenir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani nergis katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı keten tohumu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemeklerden sonra birer kahve fincanı içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı keten tohumu ile bir tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı bir litre suyun içine katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemeklerden sonra birer kahve fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer avuç andız kökü ve kavak yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek öğ-le ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantoron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç taze ekşi yonca katılıp kay-natılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şerbetçi otu çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden ön-ce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü-zülerek Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuşburnu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine küçük parçalara bölünmüş iki adet ağaç kavunu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç gelincik katılıp kaynatılma-sının ardından süzülerek j)ğle ve akşam yemeklerinden Önce bi-rer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çürdük otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden Önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir * Bir çorba kaşığı toz haline getirilmiş helile ile iki çorba kaşığı süzme bal iyice karıştırıldıktan sonra ikiye bölünüp ye-mek aralarında yenir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı söğüt yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay fincanı içilir |
|