![]() |
Ödem Nedir Ödemin Tedavisi İçin Gereken Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ödem Nedir Ödemin Tedavisi İçin Gereken Şifalı BitkilerÖdem Nedir ![]() ÖDEM Tanımı: Vücutta, anormal miktarda su toplanmasıdır ![]() Nedenleri: Bazı alerji durumlarında, ya da yerel kan dolaşı-mına engel bulunan hallerde, veya genel, kalp, böbrek, karaciğer hastalıklarında olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ağrılı yerel ödemde neden, büyük olasılıkla yerel dolaşım-daki bir engeldir ![]() ![]() ![]() ![]() Öneriler: Bir miktar ince kıyılmış ayı sarımsağı (yapraklan ve soğanlan) bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir ![]() ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı dişbudak tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı tilkikuyruğu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() * Bir miktar ince kıyılmış aynısefa bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir ![]() ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı keçisakalı (sapları) katılıp sekiz saat dinlendirildikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı keten tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış iki çay kaşığı oranında kayışkıran katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildik-ten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, sabah kahvaltılarında yarısı aç karnına, diğer yarısı ise, kahvaltıdan yarım saat sonra içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, sa-bahlan bir çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir silme çay kaşığı oranında mürver ağacı (dallarının kabukları) katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, yarım çay fincanı daha ılık su ekleyip öğle yemeğinden sonra yansı, diğer yansı ise akşam yemeğin-den yarımşar saat sonra içilir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı raziyane tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç maydanoz ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış ve taze bir çay kaşığı kuşkonmaz (kök veya sap) katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay iıncanı içilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dut yaprağı ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çuha çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üze-rer birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç hünnap katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış ve taze bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam ol-mak üzerer birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç menekşe katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç huş ağacı yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay fincanı içilir ![]() * Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, ardıç tohumu, ayrık kökü ve ada çayı iyi-ce karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç deve tabanı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, ısırgan tohumu, kereviz kökü ve huş ağa-cı yaprağı iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fin-canı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün-de iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış ve taze bir avuç funda çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış ve taze bir avuç öküzgözü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içinde iki çorba kaşığı nohut, su yarıya inene kadar kaynatılıp, içine, bir adet küçük parçalara bölünmüş kereviz ve bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp üzerine bir su bardağı ılık su ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılıp tekrar süzülmesinin ardından kahvaltıdan ve yemeklerden yarım saat evvel birer su bardağı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı ve ince kıyılmış bir tutam mısır püskülü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı içilir ![]() |
![]() |
![]() |
|