Zatülcenp Nedir Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zatülcenp Nedir Tedavisi İçin Şifalı BitkilerZatülcenp Nedir Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler ZATÜLCENP Tanımı: (Plörezi) Akciğer zarı iltahabıdır NedenIeri:Verem, zatürree, akciğer absesi gibi vakalarda, akciğerlerden yayılan iltahab, akciğer kanserlerinde, enfeksiyon olmaksızın, akciğer zarının tahriş olması, akciğer ya da göğüs duvarı yaralanmalırıdır İki türlüdür;Kuru plörezi Yaş Plörezi 1 Kuru Plörezi: Soluk almayla, boyun ya da omuz başına kadar yayılan keskin bir göğüs ağrısı vardır Hasta, kesik kesik soluyup, göğüs duvarını mümkün olduğu kadar az hareket etti-rir Nedene bağlı bir ateş ve ağrılı öksürük vardır Öksürük ve akciğer iltahabına eşlik etmeyen bir tip kuru plörezi Bornholm hastalığı adını alır 2 Yaş Plörezi (sıvı birikmesi): İltahapların akciğer zarlarının arasında sıvı birikmesi olduğundan, ağrı azdır Biriken sıvı, enfekte ya da steril olabilir Sıvının enfekte ve cerahatli olduğu hallerde, çevresinde bağdokusu oluşumu ile sıvı yerelleşebilir ve bu durumda, ampiyem adını alır Ağrının az olmasına karşı-lık, hasta kendini kötü hisseder, ateşlidir ve akciğer zan boşlu-ğunda fazla sıvı olması halinde, solunum darlığı görülür Fazla sıvı birikmesinde, yerel anestezi altında, göğüs duva-rına iğne sokarak, sıvının boşaltılması gereklidir Yerelleşmiş ve çevresi bağdokusuyla çevrilmiş ampiyemin boşalabilmesi için, bazen üstteki kaburgaların da çıkartılması gerekebilir Öneriler: Kuru Plörezi * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı ardıç tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında tıbbi karakafes kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardın-dan, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere yudumlanarak birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış iki avuç lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getiril-miş olan ikişer çorba kaşığı hardal tohumu ve keten tohumu ka-tılıp su buharlaşıp kendi kendini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır Bu işlem 45 dakikayı geçmemelidir, zira tahriş edebilir * Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan iki avuç hardal tohumu katılıp su buharlaşıp kendi kendini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline ge-lene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinim üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır Bu işlem 45 dakikayı geçmemelidir, zira tahriş edebilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu (yaprak ve çiçek karışımı) katılıp demlenme-si için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı i süzme bal ilavesiyle günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ile günde üç öğün birer çay fincanı içilir ı * Bir litre suyun içine birer avuç arpa, yulaf katılıp su bu-harlaşıp kendi kendini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp» demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Aynı oranda, havanda dövülerek ya, da ince kıyılarak ha-zırlanmış, öksürük otu (yaprak ve çiçekleri), sığırkuyruğu (çiçekleri), sivri yapraklı sinir otu (yaprakları) ve ciğer otu (yaprakları) iyice kanştınhp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine iki çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlen-mesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kasığı süzme bal ilavesiyle günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde üç Öğün birer çayi fincanı içilir * Bir miktar okaliptüs yaprağı ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin: boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf alkol eklenip sı-kıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta bekletildikten sonra süzülerek göğsün üzerine sürülür * Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getiril-miş olan iki avuç keten tohumu katılıp su buharlaşıp kendi ken-dini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan birer silme tatlı kaşığı rezene tohumu, zencefil ve bir kahve fincanı süzme bal iyice karıştırılıp macun haline getirildikten sonra her gün bir tatlı kaşığı yenir * Bir litre suyun içine bir avuç gelincik çiçeği ya da menek-şe katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün bi-rer kahve fincanı içilir * Beş adet yumurta akı ile ikişer silme yemek kaşığı toz ka-rabiber ile toz zencefil katılıp iyice karıştırıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir adet ince pırasa (be-yaz kısımları), birer çorba kaşığı nane ve ısırgan otu katılıp su buharlaşıp kendi kendini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra bir tülbent yar-dımıyla süzülüp elde edilen sulu mayiyi macun kıvamına getire-cek kadar süzme bal ilave edilir ve günde üç öğün birer silme yemek kaşığı yenir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç maydanoz ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir Sulu Plörezi * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç kuşkonmaz kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer yemek kaşığı alınır * Havanda dövülerek ufalanmış olan bir avuç çamfıstığının içine, macun haline getirecek kadar süzme bal ilave edilip her gün yenir * Havanda dövülerek ufalanmış olan bir avuç kantaronun içine, macun haline getirecek kadar süzme bal ilave edilip her gün yenir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde üç öğün birer çay fincanı içilir |
|