|
|
Konu Araçları |
bitkiler, hastalığının, için, sıtma, tedavisi, şifalı |
Sıtma Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıtma Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerSıtma Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler SITMA Tanımı: (Malarya) Sıtma parazitinin etken olduğu bir enfeksiyondur Nedenleri: Anofel türleri sivrisineklerin sokmasıyla insan-dan insana bulaşan titreme, ateş, baş, kol, bacak ağnsı ve ter nöbetleriyle kendini gösteren bir hastalıktır Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sürüngen mayasıl otu katılıp demlenmesi için kısa; bir süre beklendikten sonra süzülüp gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir * Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı ince kıyılmış pa-patya ve acı pelin katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir * Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek ezil-miş olan gül yaprağı, söğüt yaprağı, nane ve rezene iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içi-ne bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez sabah ve akşam; olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kuru leylak yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün bi-rer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çorba kaşığı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış san çiçekli de-ve dikeni (sadece çiçekleri) katılıp kaynatılmasının ardından sü-zülerek günde üç öğün birer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle bi-rer çorba kaşığı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ufalanmış söğüt kabuğu ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç boyacı sumağı ve kızılcık katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildik-ten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere yarımşar çay fincanı yudumlanarak içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış demirhindi ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı ka-şığı maydanoz kökü bir su bardağı kaynar limon suyunun içine katılıp kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış semiz otu katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kınakına katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün birer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çorba kaşığı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış okaliptüs yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çorba kaşığı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış nilüfer çiçeği katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay ka-şığı süzme bal ve limon suyu ilavesiyle birer çorba kaşığı içilir |
|