Aş Çorbası |
10-21-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Aş ÇorbasıAş Çorbası Malzemeler, 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 150 gram kıyma 4 su bardağı su 1 su bardağı kırmızı mercimek Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı, Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin Sıcakken kâselere pay edip servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|