Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
albizia, amaçlı, kullanımı, tedavi

Albizia Tedavi Amaçlı Kullanımı

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Albizia Tedavi Amaçlı Kullanımı

Albizia Tedavi amaçlı kullanımı

Tedavi amaçlı kullanımı

Albizia astım ve alerji tedavisinde kullanılan geleneksel bir ayurveda ilacıdır ve antialerjik etkisi bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır

Bir dizi deneyde albizianın alerjik tepkileri tetikleyen veya katkıda bulunan birtakım bağışıklık süreçlerini baskıladığı gösterilmiştir Örneğin, albizia alerjik reaksiyonlarda ortaya çıkan histamin salgılamasından büyük ölçüde sorumlu olan mast hücrelerini düzene sokar

Histamin ise doku cilt kaşıntısı, boğazın tıkanması ve astım gibi pek çok alerjik belirtide rol oynar

Albizia rinit, egzama ve astım gibi alerjik durumlarda tavsiye edilir Araştırmalara göre albizia alerjinin en şiddetli biçimi olan anafilaksinin kontrol altına alınmasında da faydalı olabilmektedir Hayvanlarda deneysel olarak geliştirilen anaflaktik reaksiyonlarla ilgili araştırmalarda albizianın kısmen adrenal aktiviteyi artırıp solunum yollarının kasılmasını engelleyerek anaflaktik şoka karşı güçlü bir koruyucu etkisinin olduğu ortaya çıkarılmıştır

Hastalığın süresinin bitkinin etkileri üzerinde rol oynadığı anlaşılmakla beraber, albizia astım tedavisi açısından özellikle değer taşımaktadır Bu nedenle astım tedavisi, belirtilerin gelişmesinden itibaren iki yıl içinde başlatılmalıdır

Bronşit, mide ülseri, dişetlerinin enflamasyonu, kolesterol yüksekliği, bağırsak kurtları, ciltte kaşıntı, antimikrobik aktivite ve hafıza kuvvetlendirici etki, albizianın kullanıldığı diğer alanlardır

Yetiştirilmesi

Albizia yapraklarını döken bir tropikal ağaçtır Tuttuktan sonra kuru, soğuk ve rüzgârlı koşullara dayanıklıdır Tohumdan da kolayca yetiştirilir, ancak kabuğu sert olan tohumlarda çimlenmeye yardımcı olmak gerekebilir Bunların üç dakika kaynar suya batırdıktan sonra 24 saat soğuk suda bekletilmesi önerilir Fidanları düzenli olarak sulanır Çiçek açtıktan sonra budanır

HAZIRLANMASI VE DOZU

• Albizia hekime danışılmadan kullanılmamalıdır

• Öngörülen doz aşılmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com