|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
elmanın, faydası, gelir, hastalıklara, iyi, kronik, meyve, sağlığa |
![]() |
Elmanın Sağlığa Faydası - Kronik Hastalıklara Hangi Meyve İyi Gelir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmanın Sağlığa Faydası - Kronik Hastalıklara Hangi Meyve İyi Gelirelmanın sağlığa faydası - kronik hastalıklara hangi meyve iyi gelir ![]() Özellikle öğün aralarında bol bol tüketin ![]() ![]() Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Gıda ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Gıda ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Elmanın dünya genelinde halk hekimliğinde ve sözel kültürde yer alan besinlerin başında geldiğini belirten Küçükkömürler, ana vatanı Orta Asya ve Kafkasya olan elmanın Türkler tarafından çok eskiden beri tüketildiğini anlattı ![]() Anadolu'da Romalıların hüküm sürdüğü dönemlerde elma üretiminin çok yaygınlaştığını ifade eden Küçükkömürler, ''Roma tanrılarının elma ve diğer meyvelerle onurlandırıldığı, Roma mutfağında ve tıpta da elmanın önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir ![]() ![]() Elmanın sağlık yönünden birçok faydası olduğunu vurgulayan Küçükkömürler, şunları kaydetti: ''Yapılan çalışmalarda elmanın kanser, astım, kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik hastalıkların görülme riskini düşürdüğünü, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği görülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|