![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?Şifalı bitkiler Hangi hastalığa hangi yiyecek? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir ![]() ![]() GRİP Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser ![]() ![]() Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller ![]() ![]() ![]() ![]() Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur ![]() ![]() ![]() Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur ![]() ![]() ![]() ALERJİ Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler ![]() ![]() ![]() ![]() KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser ![]() DİŞ Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır ![]() ![]() ![]() Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin ![]() Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin ![]() Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin ![]() Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir ![]() ![]() ![]() TANSİYON Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler ![]() ![]() ![]() Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir ![]() ![]() Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser karnıma ağrı girince bunu deneyeceğim paylaşım için sağol |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?SİNDİRİM SORUNLARI Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırır ![]() ![]() Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİLO KAYBI Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır ![]() ![]() Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor ![]() Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar ![]() ![]() Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini karşılar ![]() Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?MENOPOZ Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir ![]() ![]() ![]() Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar ![]() Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur ![]() ![]() Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar ![]() ![]() ROMATİZMA Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir ![]() ![]() Domates:C vitamini boldur ![]() Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir ![]() Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar ![]() ![]() Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder ![]() SİSTİT Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir ![]() ![]() ![]() ![]() KANSIZLIK Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir ![]() ![]() ![]() ![]() İDRAR VE BÖBREK Pancar:Böbrekleri çalıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?DİYABET Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir ![]() ![]() ![]() Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir ![]() ![]() ![]() BAŞ AĞRISI Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir ![]() ![]() Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür ![]() Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır ![]() ![]() ![]() VÜCUT SU TUTMUŞSA Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar ![]() ![]() ![]() Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te birini karşılar ![]() ![]() Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir ![]() ![]() EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır ![]() Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır ![]() ![]() Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir ![]() ![]() GUT (DAMLA HASTALIĞI) Hamsi:Omega-3 yağı açısından çok zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ADET SANCISI Muz:İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır ![]() ![]() Tarçın:Koli basilinin üremesini önler ![]() ![]() HAMİLELİK Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir ![]() ![]() Böğürtlen:E vitamini içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ÇÖLYAK HASTALIĞI Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TİROİD Midye:Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır ![]() ![]() FELÇ Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor ![]() ![]() Hamsi:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var ![]() ASTIM Soğan ![]() ![]() ![]() ARTİRİT Enginar:Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?STRES Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ÜLSER Lahana:Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KEMİK ERİMESİ Kayısı:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir ![]() Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ARAÇ TUTMASI Zencefil: Sindirime yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() CİLT SORUNLARI Papatya:Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir ![]() ![]() ![]() Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir ![]() ![]() Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar ![]() ![]() Portakal yağı ![]() ![]() LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir ![]() ![]() KALP Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az ![]() ![]() Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır ![]() ![]() Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata:E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür ![]() ![]() Elma: Günde 5 adet yiyin ![]() Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli ![]() Salatalıkiyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta:Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir ![]() ![]() ![]() Sarımsak:Mutfağınızdan eksik etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humus:E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar ![]() Kavun:Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15`ini karşılar ![]() ![]() Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu ![]() ![]() Şeftali:Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar ![]() ![]() ![]() Pirinç:E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir ![]() ![]() ![]() Tuz:Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler ![]() ![]() ![]() Çay:Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz ![]() ![]() Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar ![]() ![]() Karpuz:Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80`nini karşılarsınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?KANSER Kayısı:Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir ![]() ![]() ![]() Tahıllar:Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Fasulye:Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir ![]() ![]() Pancaremir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağlardan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır ![]() ![]() Lahana:Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir ![]() Havuç:Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur ![]() ![]() Nohut:Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir ![]() ![]() İncir:Potasyum, demir ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Sarımsak:Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır ![]() Fındık:Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir ![]() ![]() Mercimek:B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir ![]() ![]() Zeytinyağı:İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar ![]() ![]() ![]() Soğan:Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() ![]() ![]() Şeftali:Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç:Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Çilek:Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler ![]() ![]() Domates:Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() GÖZ Mısır:Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir ![]() ![]() Ispanak:Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir ![]() ![]() ![]() ![]() BAĞIRSAK Elma:Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|