|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkiler, hamilelikte, kullanılması, nelerdir, olan, sakıncalı |
![]() |
Hamilelikte Kullanılması Sakıncalı Olan Bitkiler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelikte Kullanılması Sakıncalı Olan Bitkiler NelerdirHamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler nelerdir Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler Bitki Olası etkisi Aloe VeraYaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale)Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir ![]() Fesleğen (reyhan) yağıUterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kanotu (Sanguinaria canadensis)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale)Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır ![]() Pamuk kökü (Gossypium herbaceum)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Dong quai (Angelica polymorpha var ![]() ![]() ![]() Koyungözü (Tanacetum parthenium)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Kırlangıç otu (Chelidonium majus)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Ökseotu (Viscum album)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Yarpuz (Hedeoma pulegioides)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kınakına (Cinchona officinalis)Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir ![]() Yalancı Ginseng (Panax notoginseng)Doğum anomalilerine neden olabilir ![]() Sedefotu (Ruta graveolens)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kafuriye (Artemisia abrotanum)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Adasoğanı (Urginea maritima)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Solucan otu(Tanacetum vulgare)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Yabani yer elması (Diascorea villosa)Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|