![]() |
Meyve Ve Bakliyatların Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Ve Bakliyatların FaydalarıMeyve ve Bakliyatların Faydaları kayısı,antep fısıtğı,ıhlamur,kahve,karaüzüm , incir in faydaları nelerdir,saglıkta meyvenin önemi ![]() SAGLIKLI KALABİLMEK İÇİN YEDİĞİMİZ BESİNLERİN ÖNEMİ, Kayısının Faydaları Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir ![]() Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır Gözlere parlaklık verir ![]() Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin iyileşmesinde de önemli rol oynar Bağırsak tembelliğini giderir ![]() Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir ![]() Kalp kaslarını kuvvetlendirir ![]() Fazla kiloları önler Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır ![]() Basura faydalıdır A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir ![]() İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır ![]() Sinirleri güçlendirir ![]() Uyku verir Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı ![]() ![]() ![]() Cilt güzelliği için birebirdir Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz ![]() Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır ![]() Antep Fıstığının Faydaları Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir ![]() 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir ![]() Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ![]() ![]() Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür Vitamin E,B ve C komplexince zengindir ![]() Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir 100 gr antepfıstığında 4 ![]() ![]() ![]() İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler ![]() Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur ![]() Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir ![]() ![]() Ihlamurun Faydaları Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini reçine ve enzimler bulunur ![]() Öksürük ve Balgam İçin Ihlamuru kaynatıp içtiğinizde hem göğsünüzü yumuşatır hem de rahatlatıp terletir ![]() Mide Şikayeti Olanlara Ihlamuru tek başına kaynatıp içerseniz hazmı kolaylaştırır ![]() ![]() Cildinizde Leke mi Var? Hemen ıhlamuru suda kaynatıp sıvı sümüksü bir hal alıncaya kadar bekletin ![]() ![]() ![]() Strese Stres için ıhlamur çayı iyi gelir ![]() ![]() Grip ve Nezle Olunca Grip ve nezle olunca ıhlamuru hiç eksik etmeyin ![]() ![]() Göz Çapaklanmalarında Ihlamuru kaynatın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Saçlarınıza da Ihlamur Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın beslenip kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz ![]() ![]() Kan dolasımını düzenler Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz ![]() Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız ![]() Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olacaktır ![]() Ihlamurun migren için birebir olduğu bilinir ![]() Yan etkisi var mı? Uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini unutmamalısınız ![]() Kahvenin Faydaları Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır ![]() Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği Kalın bağırsak kanserini önleme özelliğinin bulunduğu saptanmıştır Kuru Üzümün Faydaları Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır ![]() Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir ![]() Protein ve karbonhidrat kaynağıdır A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir ![]() Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar ![]() ![]() Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir ![]() Mideye çok faydalıdır ![]() Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir ![]() Kuvvetli bir gıdadır ![]() İncirin Faydaları Enerji verir ![]() Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır ![]() Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır ![]() Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir ![]() İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır ![]() ![]() Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır ![]() İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur ![]() İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser ![]() ![]() İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz ![]() Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın ![]() ![]() Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür ![]() Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir ![]() ![]() ![]() Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|