Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakliyatların, faydaları, meyve

Meyve Ve Bakliyatların Faydaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve Ve Bakliyatların Faydaları




Meyve ve Bakliyatların Faydaları

kayısı,antep fısıtğı,ıhlamur,kahve,karaüzüm , incir in faydaları nelerdir,saglıkta meyvenin önemi

SAGLIKLI KALABİLMEK İÇİN YEDİĞİMİZ BESİNLERİN ÖNEMİ,

Kayısının Faydaları

Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir

Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır

Gözlere parlaklık verir

Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin iyileşmesinde de önemli rol oynar

Bağırsak tembelliğini giderir

Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir

Kalp kaslarını kuvvetlendirir

Fazla kiloları önler

Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır

Basura faydalıdır

A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir

İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır

Sinirleri güçlendirir

Uyku verir

Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı)

Cilt güzelliği için birebirdir

Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz

Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır göz sağlığı açısından elzemdir

Antep Fıstığının Faydaları

Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir

100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir

Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür Kroner kalp hastalığının riskini azaltır

Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür

Vitamin E,B ve C komplexince zengindir

Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir

100 gr antepfıstığında 40 gr posa bulunurPosa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (03 gr) dan daha üstündür

İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler

Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir

Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür

Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir

Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur

Ihlamurun Faydaları

Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini reçine ve enzimler bulunur

Öksürük ve Balgam İçin Ihlamuru kaynatıp içtiğinizde hem göğsünüzü yumuşatır hem de rahatlatıp terletir

Mide Şikayeti Olanlara Ihlamuru tek başına kaynatıp içerseniz hazmı kolaylaştırır Bunun yanı sıra ıhlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene ile kaynatıp içerseniz hem mide yanmalarına, hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi gelir

Cildinizde Leke mi Var? Hemen ıhlamuru suda kaynatıp sıvı sümüksü bir hal alıncaya kadar bekletin Sonra bu sıvıyı lekelere sürün faydasını göreceksiniz Yine aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız iyi sonuç alacaksınız

Strese Stres için ıhlamur çayı iyi gelir İçine çok az karanfil atarsanız hem tadına güzel bir tat katmış olursunuz, hem de sizi sakinleştiren etkisini arttırırsınız

Grip ve Nezle Olunca Grip ve nezle olunca ıhlamuru hiç eksik etmeyin Bilinmelidir ki bu tür hastalıklarda ıhlamur sadece terlemeyi sağladığı için değil, aynı zamanda vücudun direncini de artırarak tedaviye yardımcı olur

Göz Çapaklanmalarında Ihlamuru kaynatın ve süzün Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın Hem çapaklanmaları önleyecektir, hem de gözünüzü dinlendirecektir Gözlerinize kompres yaparken gözünüzü kapatmayı unutmayın

Saçlarınıza da Ihlamur Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın beslenip kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin

Kan dolasımını düzenler

Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz

Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız

Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olacaktır

Ihlamurun migren için birebir olduğu bilinir

Yan etkisi var mı? Uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini unutmamalısınız

Kahvenin Faydaları

Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır

Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği

Kalın bağırsak kanserini önleme özelliğinin bulunduğu saptanmıştır

Kuru Üzümün Faydaları

Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır

Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir

Protein ve karbonhidrat kaynağıdır

A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir

Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder

Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir

Mideye çok faydalıdır

Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir

Kuvvetli bir gıdadır

İncirin Faydaları

Enerji verir

Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır

Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır

Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir

İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır

Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır,

Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır

İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur

İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser Nezle için de faydalıdır

İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz

Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür

Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler

Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.