Üzümün Faydalari Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümün Faydalari Şifalı BitkilerDünyanın en sevilen içeceklerinden birine hayat veren üzüm, tadıyla ve taze yiyebileceğimiz en yaygın meyve olma özelliğini taşıyor Kurusundan bile faydalandığımız, sirke ve pekmez ürettiğimiz üzüm, eskiden efsanelerin meyvesi ve tanrıların güç kaynağı olarak kabul edilirmiş Şekeri ve mineralleri bol olan bir meyve için bu da doğal sanırız Üzüm yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir Anavatanı Anadolu ‘yu da içine alan Küçük Asya denilen, Kafkasya'yı da kapsayan bölgedir Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biridir Üzümü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler: Taze, tıknaz, sert ve parlak renkliler en güzel olanlarıdır Yeşil üzüm alıyorsanız hafif sarımsı, kırmızımsı; Siyah üzüm alıyorsanız koyu renkli olmasına dikkat edin Üzüm, biraz pudramsı bir görünüşle kendini belli eden bir parlaklıkta olmalıdır Kurumuş kahverengi saplar, üzümün bayat olduğuna işaret eder Üzüm, mutlaka soğuk saklanmalıdır Oda sıcaklığı üzümün yumuşamasına neden olur Yararları: Bedeni ve zihni gücü artırır Kanı temizler Kan yapar Bol miktarda potasyum ve demir bulunuyor A, B1, B2, B3, B6, C ve E vitamini açısından da zengindir Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar Taze üzüm, fosfor, kalsiyum, sodyum, magnezyum, folik asit içerdiği gibi zengin bir potasyum kaynağıdır Yüksek tansiyonu düşürür Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak hastalıkları, romatizma ve mafsal iltihabında faydalıdır Diş çürümelerini önler Çok şekerli bir besin olduğu için şeker hastalarının bir uzmana danışarak tüketmesi önerilir Sindirim sorunu olanlara iyi gelir Kabızlığı giderir Kalbi kuvvetlendirir Hamilelerin mide bulantısını önler Cilt güzelliğini sağlar Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur Oldukça da Besleyicidir |
|