Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kayısıelma, maskesi, yüz

Yüz Maskesi (Kayısı-Elma)

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[quote="chingachgook"]Doğal bir ürünün belli bir kısmını çöpe atıyor isek, onun hakkında bilgi sahibi veya ilim sahibi olmadığımızdandır Doğa kesinlikle çöp üretmez Örneğin, elmanın veya portakalın kabukları çöp değildir Yıllar önce elma üzerinde araştırmalarıma başlamıştım Taze elma genelde soymadan kabukları ile beraber yenilir Elmanın kabuklarını soyup çöpe atanlar çoğunluktadır Ne elmanın ne de portakalın kabukları çöpe atılmayı hak etmiyor Portakalın kabuklarından reçel yapabilirsiniz Hiçbir şey yapamazsanız, bu kış meyvesinin kabuklarını çöpe atmadan önce, evinizdeki ocağın veya sobanızın veya da sıcak kalorifer radyatörünün üzerine koyarsanız, tüm evinizi kaplayan hoş bir kokunun sardığını hayretle hissedebilirsiniz

Elma kabukları üzerine yapmış olduğum araştırmalarımın sonucunda hiç beklemediğim bir sonuçla karşılaştım Cildi mükemmel bir şekilde besleyecek, tazelik ve parlaklık kazandıracak etkin maddelere sahip olduğunu gördüm Cilde parlaklık ve tazelik kazandıracak etkin maddelerinden nasıl faydalanabilirdik Elma kabuklarını bu amaçla tek başına kullanmak yeterli değildi İçerdiği bu faydalı etkin maddelerin cildimize uygulandığında etkili olabilmeleri için, ikinci bir promotora ihtiyaç vardı Yaptığım çalışma sonucunda, en uygun promotorun kayısı olduğunu buldum

Kozmetik ile ilgili çalışmalar, pek fazla üzerinde durmadığım ve zaman ayırmadığım konulardır Bir deri hastalığı üzerine kırmızı elma kabuklarının etkili olabileceğini araştırmaya başlamıştım Çünkü elmanın içerisinde bulunan bazı etkin madde gruplarının örneğin, digalactosyl-diglycerid bir deri hastalığına karşı etkili olduğunu biliyordum Bazı meyve kabuklarında kimyasal adı farnesen olan bir etken madde vardır Farnesen maddesinin çok iyi tanımlanmış alpha-farnesen ve beta-farnesen olmak üzere iki adet izomeri bulunur Koklandığında, özellikle yeşil elmaya özgü kokuyu veren bu etken maddedir Kabuğunda farnesen bulunan meyvelerin kabukları zarar gördüğünde, açığa çıkan farnesen havanın oksijeni ile temas ederek zarar gören bölgenin kararmasına (koyu kahve rengi) neden olur Sonuçta meyve zedelendiği bölgeden çürümeye başlar Farnesen maddesi, bulunduğu meyvenin kabuğunu (cildini) dirençli kılan bir maddedir Araştırmalarımın sonunda kırmızı elma kabuklarının içeriğindeki etkin madde gruplarının tek başına etkili olamayacağını gördüm Etkili olabilmesi için beraberinde farklı bir promotorla (işlev artırıcı) kullanılması gerekiyordu Bu yolda araştırmaya devam ederken sırada kayısı vardı Kırmızı elma kabukları ile kalın soyulmuş kayısı karışımı cilde tazelik, canlılık kazandıran mükemmel bir maske oluşturduğunu buldum Ne var ki, kırmızı elma kabuklarıyla beraber kayısı uygulaması araştırdığım deri hastalığına çözüm getirmemişti ama yan sonuç olarak cilt tazeliği, cilt canlılığı ve cildin güzel görünümü için uygulanabilecek başarılı bir yüz maskesi ortaya çıkmıştı

Kırmızı elma – kayısı yüz maskesi

Bu maske için kullanacağınız malzemeler: 1 adet sert, ekşi olmayan orta boy kırmızı elma ve 4 adet sert kayısıdır

Bir adet orta boy kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyulur Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır 4 adet sert kayısı (yumuşak olmayan) her biri yaklaşık 15 cm kalınlığında soyulur (kabukları ile beraber) Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır İnce olarak soyulmuş kırmızı elma kabuğu ile kalın etli (1,5 cm) soyulmuş 4 adet kayısı beraberce küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek hafif ateşte 5 dakika lapa haline getirilir Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezilir Lapanın çok cıvık olmamasına özen gösteriniz 5 dakikalık lapa yapma süresinde az az su ilave ederek çok cıvık olmayan kıvamı koruyunuz, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getiriniz Beş dakika tamamlanınca ılımasını bekleyiniz Ilıyınca iki parmak yardımıyla alnınıza, burun ve yüzünüze çok hafif bir şekilde fazla bastırmadan yedirerek sürünüz En az yirmi en fazla otuz dakika bekletiniz Daha sonra sadece suyla yıkayınız ve havlu ile kurulayınız Bu işlem haftada bir kez uygulanır Ayda üç defadan fazla uygulamayınız

Not: El blendırı veya mutfak robotu yardımıyla hazırladığınız maskeyi iyice homojen hale getirebilirsiniz Yüzünüze sürdükten sonrada bir dakika uzaktan fön tutarak bir miktar kurutunuz Cildinizn yavaş yavaş gerilmeye başladığını görebileceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com