|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitki, hastaliga, hastalıklardan, ile, korunma, yiyecek, yiyecekler, şifalı |
![]() |
Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?)GRİP Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser ![]() Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller ![]() ![]() ![]() ![]() Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur ![]() ![]() ![]() Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur ![]() ![]() ![]() DEPRESYON Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyvayı özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin ![]() ![]() ![]() İstiridye: İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır ![]() ![]() ![]() ![]() Patates: Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir ![]() İDRAR YOLLARI Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır ![]() Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir ![]() ![]() ALERJİ Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler ![]() ![]() ![]() ![]() HEMOROİD (BASUR) Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir ![]() ![]() KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser ![]() KARACİĞER Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardımcı olur ![]() ![]() Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç" olarak kullanır ![]() ![]() Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur ![]() DİŞ Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır ![]() ![]() ![]() Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin ![]() Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin ![]() Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin ![]() Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir ![]() ![]() ![]() TANSİYON Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler ![]() ![]() ![]() Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir ![]() ![]() Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindir ![]() ![]() SİNDİRİM SORUNLARI Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırır ![]() ![]() Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİLO KAYBI Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır ![]() ![]() Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor ![]() Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein ihtiyacının 4'te 1'ini, erkeğin ise 5'te birini karşılar ![]() ![]() Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar ![]() Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur ![]() MENOPOZ Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir ![]() ![]() ![]() Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar ![]() Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur ![]() ![]() Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar ![]() ![]() ROMATİZMA Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir ![]() ![]() Domates: C vitamini boldur ![]() Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir ![]() Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar ![]() ![]() Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?)SİSTİT Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir ![]() ![]() ![]() ![]() KANSIZLIK Hurma: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir ![]() ![]() ![]() ![]() İDRAR VE BÖBREK Pancar: Böbrekleri çalıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİYABET Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir ![]() ![]() ![]() Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir ![]() ![]() ![]() BAŞ AĞRISI Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir ![]() ![]() Biberiye: Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür ![]() Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır ![]() ![]() ![]() VÜCUT SU TUTMUŞSA Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar ![]() ![]() ![]() Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar ![]() ![]() Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir ![]() ![]() MİDENİZ RAHATSIZSA Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır ![]() Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır ![]() ![]() Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir ![]() ![]() GUT (DAMLA HASTALIĞI) Hamsi: Omega-3 yağı açısından çok zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ADET SANCISI Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır ![]() ![]() Tarçın: Koli basilinin üremesini önler ![]() ![]() HAMİLELİK Enginar: Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir ![]() ![]() Böğürtlen: E vitamini içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ÇÖLYAK HASTALIĞI Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TİROİD Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır ![]() ![]() FELÇ Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor ![]() ![]() Hamsi: Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var ![]() ASTIM Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder ![]() ![]() ![]() ARTİRİT Enginar: Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir ![]() ![]() ![]() STRES Mayan kökü: Antivirüs etkisi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ÜLSER Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KEMİK ERİMESİ Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir ![]() Süt: Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?)ARAÇ TUTMASI Zencefil: Sindirime yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() CİLT SORUNLARI Papatya: Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir ![]() ![]() ![]() Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir ![]() ![]() Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar ![]() ![]() Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilir ![]() ![]() LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir ![]() ![]() KALP Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az ![]() ![]() Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır ![]() ![]() Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür ![]() ![]() Elma: Günde 5 adet yiyin ![]() Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli ![]() Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir ![]() ![]() ![]() Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar ![]() Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar ![]() ![]() Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu ![]() ![]() Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar ![]() ![]() ![]() Pirinç: E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir ![]() ![]() ![]() Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler ![]() ![]() ![]() Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz ![]() ![]() Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar ![]() ![]() Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80'nini karşılarsınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifalı Bitki Ve Yiyecekler İle Hastalıklardan Korunma (Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?)KANSER Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir ![]() ![]() ![]() Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir ![]() ![]() Pancar: Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır ![]() ![]() Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir ![]() Havuç: Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur ![]() ![]() Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir ![]() ![]() İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır ![]() Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir ![]() ![]() Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir ![]() ![]() Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar ![]() ![]() ![]() Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() ![]() ![]() Şeftali: Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç: Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler ![]() ![]() Domates: Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() GÖZ Mısır: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir ![]() ![]() Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir ![]() ![]() ![]() ![]() BAĞIRSAK Elma: Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|