10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Çözümler Şifalı Bitkiler
MIGREN IÇIN PRATIK ÇÖZÜMLER
Gerekli olanlar: Defne yapragi, Ogul otu, Feslegen
Kullanilisi: 2 su bardagi kaynar su içerisine birer tatli kasigi hafif ezilmis defne, ogul otu ve feslegen koyularak 15 dakika demlenecek Ilik olarak yudumlayarak yavas yavas içilecek Seker hastaligi olmayanlar bir kasik bal ile tatlandirabilirler Günde 2-3 bardak içilebilir Düzenli olarak en az 1 ay devam edilmelidir Gün içerisinde çay kahve yerine adaçayi, ihlamur, ogul otu bitki çaylari içilmesi faydalidir Çay, kahve, sigara, alkol mümkün oldugunca kullanilmamalidir
ÜLSER IÇIN PRATIK ÇÖZÜMLER
Gerekli olanlar: Civanperçemi, meyan kökü, kantaron otu, kudret nari Kullanilisi: 3 su bardagi kaynar su içerisine birer tatli kasigi ezilmis veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu koyularak 20 dakika demlenecek Sabah, öglen, aksam aç iken bir su bardagi içilecek Günde 1 defa aç iken bir kasik kudret nari yenilecek veya su ile içilecek Düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir (Seker hastaligi olanlar Meyan kökünü kullanmamalidir )
KABIZLIK IÇIN PRATIK ÇÖZÜMLER
Gerekli olanlar: Keten tohumu (çekilmis, toz), sinemaki, rezene, anason Kullanilisi: Bir su bardagi kaynar su içerisine 5-6 yaprak sinemaki yapragi, birer çay kasigi anason ve rezene havanda ezilerek koyulacak 15 dakika demlenerek aç iken günde 1-2 bardak içilecek (sinemaki miktarini artirmayiniz, bagirsak tembelligi yapabilir) Günde 1 defa aç iken bir tatli kasigi keten tohumu tozu su ile içildiginde de bagirsaklari çalistirmaktadir Yan etkisi yoktur Ayrica kayisi, erik, incir kurusu ve taze incir ögün aralarinda yendiginde bagirsaklarin çalismasini hizlandirir Çay, kahve, kola, muz, çikolata, bira ve sarap kabiz olmanizi kolaylastiran yiyeceklerdendir
KIS IÇECEGI
Soguk alginligi ve üst solunum yolu enfeksiyonlarinda kullanilacak olan formül:
Adaçayi
Ihlamur (özellikle yapragi)
Ekinezya
Kusburnu
Zencefil (toz veya ezilmis)
Bal (seker hastalari kullanamaz)
Önce ihlamur yapragi ve kusburnu 2 dakika kaynatilacak Ocak söndürüldükten sonra içerisine adaçayi, ekinezya ve zencefil konularak 15 dakika demlenip süzülecek Ilik hale geldikten sonra bal karistirilip içilecek
Ayrica okaliptüs ve kekik yapraklari kaynar suya atilarak çikan buhari teneffüs edilirse çok faydali olur
Not: Bali çok sicak içeceklere karistirmayiniz Ihlamurun yapragi kaynatilarak üst solunum yolu enfeksiyonlarinda, çiçegi ise demlenerek sinirsel rahatlik saglamasi amaciyla kullanilmasi daha uygundur Piyasada kusburnu ile hatmi çiçegi karistirilarak satilmaktadir Kusburnu hatmi çiçegi ile birlikte kisa sürede daha kirmizi bir renk vermekte ve daha eksi bir tat vermektedir Kusburnu aslinda tek basina kaynatildiginda koyu kirmizi renk vermez Bu sekilde karisik kullanilmasinda bir sakinca yoktur Hatmi çiçegi de kis hastaliklarinda faydalidir
alinti
|
|
|