![]() |
Lambanın Cini de Değişmiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Lambanın Cini de DeğişmişAdamın biri Kaliforniya’da bir kumsalda yürürken, Ayaşı eski bir lambaya takılmış ![]() ![]() Adam lambayı kumların içinden çıkarmış, dalgasına; ‘Belki cin çıkar’ deyip ovalamış lambayı ![]() ![]() Birden cin çıkmış, adam çok ?aşırmış, Cin başlamış konuşmaya ![]() ![]() ‘Tamam beni lambadan kurtardın vs, Bu bu ay içinde dördüncü çıkarılığım, Ve bu işten sık?lmaya başladım ![]() ![]() Bu yüzden üç dileği unut, Sadece bir dilek hakkın var’ demiş ![]() ![]() Adam oturmuş bir süre düşünmüş ve; ‘Her zaman Hawaii’ye gitmek istedim, Ama uçaktan korkarım ve deniz beni tutar ![]() ![]() Benim için Hawaii’ye bir köprü yap, Böylece arabayla oraya gidebileyim’ demiş ![]() Cin gülmüş ve; ‘Bu imkansız bu işin lojistişini bir düşün, Köprünün ayakları nasıl Pasifik’in dibine ulaşabilirı Ne kadar beton gerektişini, Ne kadar çelik gerektişini düşün? Hayır başka bir dilek tut’ demiş ![]() Adam ‘tamam’ demiş ![]() Ve gerçekten güzel bir dilek düşünmeye başlamış ![]() En sonunda; ‘Dört kere evlendim boşandım, Bütün karılarım hep duyarsız olduğumu, Ve onlarla ilgilenmedişimi söylerlerdi ![]() ![]() Bu yüzden kadınları anlayabilmeyi diliyorum, Nasıl hissettiklerini, neden ağladıklarını, Bir şey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini, Onları nasıl mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum’ ![]() Cin cevap vermiş, ‘Köprü iki ?eritlimi olsun dört ?eritlimi’?? ![]()
![]() |
|