![]() |
Astım Ve Bronşit İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Bronşit İçin Şifalı BitkilerASTIM VE BRONŞİT İÇİN ŞİFALI BİTKİLER Akciğerdeki hava yollarının (bronşların) daralmasıdır ![]() ![]() ![]() Sigarayı bırakmalı, şişmanlamamalı ve üzülmemelidir ![]() ![]() ![]() At kuyruğu, biberiye, çemen, ebegümeci, hünnap, ısırgan otu, sinirli ot, semiz otu, adam otu, ban otu, lavanta ve mahlep kullanılır ![]() Adaçayı astım hastaları için yararlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andız otu astım için : eskiden tüberküloz tedavisinde kullanıldığı bilinen andız otu kökü, ezilip balla karıştırılarak yenirse, astıma faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akasya astıma yararlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Anason astım ve nefes darlığında kullanılır ![]() ![]() Ballıbaba astım için kullanılır ![]() Biberiye astım ve bronşite iyi gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Astım için 50 gram çörek otu yağı, 10 gram biberiye yağı ile karıştırılır ve bu karışımdan günde 2 defa yarımşar çay kaşığı içilir ![]() 75 gram kadar çam filizi 1 litre su içinde bir gün bırakılır ve kaynatılır ![]() ![]() ![]() Çam fıstığı astım ve nefes darlığına iyi gelir ![]() Çörek otu alerjiye iyi geldiği, bu nedenle de astım ve deri hastalıklarında kullanılır ![]() ![]() ![]() Deve tabanı astım, nefes darlığı, bronşit gibi hastalıklar da kullanılır ![]() ![]() ![]() Ekinazya bronşit ve astım için faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç suyu süt ile beraber içilir ![]() ![]() ![]() Kereviz yaprağı süt ile beraber kaynatılır ve yenir ![]() ![]() ![]() Limon astıma karşı iyi gelmektedir ![]() ![]() ![]() Mahlep astım ve nefes darlığı için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyan kökü çayı astıma faydalıdır ![]() ![]() Nane astım, bronşit ve öksürüğe iyi gelir ![]() Nar astıma faydalıdır ![]() Oğul otu astım için kullanılır ![]() ![]() Okaliptus astım ve nefes darlağı için kullanılır ![]() Sarımsak ve soğan astım için faydalıdır ![]() Sığır kuyruğu otu astım için faydalıdır ![]() Dar yapraklı sinirli otun çayı içilir ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir ![]() ![]() ![]() Astım ve öksürük için susam köklerinden hazırlanan çay içilir ![]() Sütleğenler astım için kullanılır ![]() Tatula astıma faydalıdır ![]() Turp suyu bal ile içilir ![]() ![]() Karışım- 1: Sarımsak, bal ve tereyağı sütle karıştırılır ve hazırlanan karışımdan yenir ![]() Karışım- 2: Nane çayı, ada çayı ve lahana bal ile karıştırılır ve içilir ![]() Karışım- 3: Lahana sapı, badem, bal ve su karıştırılır ve içilir ![]() Karışım- 4: Sarımsak, adaçayı ve limon kaynatılır ve buzdolabına konur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Astım Ve Bronşit İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Bronşit İçin Şifalı BitkilerAstım ve bronşit için aynı zamanda "Kestane Balı" çok faydalıdır Rize ve yalova yöresinin kestane balı en uygun ballardır http://wwwakasbalcom |
![]() |
![]() |
|