Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, zeytin, zeytinyağı, şifalı

Zeytin Ve Zeytinyağı Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ve Zeytinyağı Şifalı Bitkiler




Zeytin ve Zeytinyağı

Bugün sağlıklı beslenme bölümümüzde sizlere zeytin ve zeytinyağının faydalarından bahsedeceğizAslında daha önceki bölümümüzde zeytinyağının faydalarını anlatmış ve bu konuda sizlere bir hayli çok ve yararlı bilgiler vermiştikFakat yaptığımız araştırmalar sonucu zeytinyağının mucizevi faydalarına dair öyle ilgi çekici bilgilere ulaştık ki bu bilgileri de sizlerle paylaşmalım istedik BU faydalar sadece zeytinyağıyla sınırlı değil, , elde edildiği madde olan zeytini de kapsamakta Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de bulunuyor Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları, özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında etkili olan zeytinden istenilen yararı alabilmek için acısını yemek, yağında ise rafine değil sızma olanını tercih etmek gerekiyor Yeni çağın mucize bitkisi olarak nitelendirilen ve kanser ilacı yapımında da kullanılan zeytinin sayısız faydalarından yararlanmak için doğal haliyle tüketilmesi gerekiyor Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi ve Doğu Akdeniz Zeytin Birliği Başkanı Prof Dr Ömer Gezerel, Türkiye’de tüketimi düşük olan zeytinin insan sağlığı için bilinen birçok faydasının yanında halen keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda özelliği bulunduğunu belirtti Zeytinde ve yapraklarında bulunan “oleuropein” adlı doğal maddenin özel bir ayrıştırma yöntemiyle tablet haline getirildiğini anlatan Gezerel, başta ABD olmak üzere birçok gelişmiş ülkede kansere karşı yapılan ilaçlarda kullanılan oleuropein zengini zeytinin, aynı zamanda hücreleri yenileme özelliğiyle yaşlanmanın etkilerini geciktiren mucizevi bir ürün olduğunu vurguladı Batı ülkelerinde zeytinden yapılan tablet şeklindeki ilaçların antibiyotik gibi satılmakta olduğunu bildiren Gezerel, şöyle konuştu: “İnsanları virüs, bakteri ve mantarların neden olduğu bazı hastalıklardan koruyan zeytinin, kansere karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu 3 yıl kadar önce yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıktı Bugün ABD’de zeytinden yapılan kanser ilacının 60 kapsülü 30 dolara satılıyor Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri bulunuyor Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında, özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında da zeytinin büyük yararları var” Bol miktarda zeytinyağı tüketildiği için dünyada kalp rahatsızlıklarının en az görüldüğü yerin Girit Adası olduğunu vurgulayan Gezerel, Girit’te kişi başına yılda 22 litre zeytinyağı tüketilirken, bu rakamın Türkiye’de kişi başına 800 gramda kaldığının altını çizdi Zeytinden istenilen yararı alabilmek için acısını yemek, zeytinyağının ise rafinesini değil, doğal olanını tercih etmek gerektiğini vurgulayan Gezerel, şu bilgileri verdi: “Zeytinin acısını almak için suda bekletilmesi çok yanlış bir davranıştır Zeytinin faydalı özelliklerinin önemli bölümü bu acı tadında gizlidir Ayrıca, gereken faydaları alabilmek için mutlaka rafine edilmemiş, sızma denilen doğal zeytinyağının tercih edilmesi gerekir Çünkü rafine edildiğinde zeytindeki yararlı özelliklerin tamamı kaybolur” VE ZEYTİNDEN SONRA ZEYTİNYAĞINDA SIRA Doğanın Doktoru 2000'li yıllara doğru kulağınıza küpe olsun: Cankurtaranımız zeytinyağı, insan soyunun devamı için gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli hazine…Yarım yüzyıl aksini önerdikten sonra, günümüz tıp dünyasının çekişmeli ortamında dünya sağlık otoriteleri nihayet fikir birliğinde kesin kararlı: "Zeytinyağı yemek sadece yararlı değil, gerekli de!" "Zeytinyağı" yüksek tansiyon, kolesterol, damar sertliği, mide ve bağırsak ülserleri, romatizma, safra kesesi tembelliği, safra taşı, safra kanalı tıkanıklığı, karaciğer bozuklukları, kabızlık, kansızlık, gut hastalığı ve deri çatlamalarını başarı ile tedavi ediyor Tıbbın taht kurduğu Amerika'da yılda 1000 ton olan zeytinyağı tüketimi, son 10 yılda 120000 tona ulaşır mıydı başka türlü?* Zeytinyağının Faydaları 11 Nisan 1997 tarihinde yapılan İtalya Ulusal Araştırma Konseyi toplantısında beslenme uzmanları ve kardiyologlar, besleyici özelliği fazla olan ve vücuttaki yağların temel maddesini oluşturan zeytinyağının yararları hakkında açıklamalar yaptılar Bu toplantıda önemle üzerinde durulan noktalar ise: Sıvı yağ ve margarin gibi yararlı yağlar ısıtma ya da pişirme sırasında vücut için zararlı hale gelirler Zeytinyağını, besin değerini kaybetmemesi için salataya yemeğe otururken ekleyin Sıvı yağları karıştırmayın Bu, hem tatları acılaştırır hem de yağların erimesini engelleyerek vücut için zararlı oksidasyonlara neden olur** Biz de zeytinyağının birçok kaynakta yer alan ve kanıtlanan birkaç faydasını kısaca belirtebiliriz (Tabi sadece yararlarından bahsederken o haz veren lezzetini de unutmamak gerekiyor) -Zeytinyağlarını insan sağlığında ve özellikle kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili olması, tekli, doymamış bir yağ olmasındandır -Kandaki HLD dediğimiz iyi huylu kolesterol düzeyini arttırır -LDL kolestrolü temizler -Yağların içinde hazmedilmesi en kolay olan olduğu için sindirim kolaylığı sağlar -Çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır -E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltma ve doku yenileme özelliği taşır -Kireçlenmeyi önlemede büyük rol oynar -Cansız saçların kuvvetlenmesini sağlar -Zeytinyağı unutkanlığı önler : Akdeniz ülkelerinde yaşayan ve yemeklerinde çoğunlukla zeytinyağı kullanan toplumların 65 yaş üzeri yetişkinlerinde hatırlama oranının diğer ülke yetişkinlerine göre çok daha fazla olduğu saptanmıştır Bunları Biliyor musunuz? Türkiye kalp projesi araştırmalarının sonuçlarına göre, Türkiye'deki ölümlerin yüzde 37'si kalp hastalıklarından kaynaklanıyor Kolestrol yüksekliği zeytinyağı en az tüketen Karadeniz bölgemizde, en düşük oran ise zeytinyağı ağırlıklı beslenen Ayvalık çevresinde Zeytinyağını bol tüketenülkelerde özellikleYunanistan, İspanya ve İtalya'dakalp ve damar hastalıklarıve bu hastalıklardan ölüm oranı çok düşük Amerika'nın ünlü beslenme uzmanı Ancel Keys, Akdeniz ülkelerinde damar ve kalp hastalıklarına çok az rastlanmasının nedenini araştırmış ve bütün yemeklerde sadece naturel, sızma zeytinyağı kullanan bu hastalarda ülser yaralarının kapanma oranının yüzde 55 olduğu saptanmıştır Ciltlerine radyasyon verilmeden önce zeytinyağı sürülen hamsterlarda, zeytinyağının radyasyona karşı kesin ve tam bir koruyucu madde olduğu saptanmıştır *** Safra salgısını arttırarak hazmı kolaylaştırır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.