![]() |
Hayvanlar Oruç Tutmaz. |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Hayvanlar Oruç Tutmaz.Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Ramazan ayında arabayla gidiyorlarmış
![]() Tabi Necip Fazıl oruç ama Nazım Hikmet değil ![]() Nazım Hikmet Necip Fazıl ile dalga geçmek için yolun kenarındaki zayıf bir ineği işaret ederek Necip Fazıl'a demiş ki: -'Şunun haline bak, oruç tutmaktan ne hale gelmiş'? Tabii Üstad altta kalır mı, hemen cevabı yapıştırmış: -'Nazım sen bilmiyor musun, hayvanlar oruç tutmaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Hayvanlar Oruç Tutmaz. |
![]() |
![]() |
#2 |
peri
|
![]() Cevap : Hayvanlar Oruç Tutmaz.ellerıne saglık çok guzeldı ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
b@ron
|
![]() Cevap : Hayvanlar Oruç Tutmaz.Son Asrın Evliyalarından Hacı Cemal Öğüt Fatih Camiinde, bir Ramazan gününde vaaz ediyor ![]() ![]() Konuya şöyle giriyor: Şu Hacı Cemal var ya, bu saf hanımla nasıl yaşayacak, nasıl idare edecek, bilemiyorum ![]() Diyeceksiniz ki: " Senin hanım çok mu saf?" Aman sormayın, o kadar saf, o kadar saf ki, isterseniz bir saflık örneği vereyim de bakın anlayın ![]() ![]() Efendim, öğle namazından önce abdestimi aldım, cübbemi giydim, kapıya da çıktım, buraya vaaza gelmek üzere ayakkabılarımı giyerken bizim hanım da mutfakta iftarlık yemek hazırlıyordu ![]() ![]() "Eyvah, bu da mı gelecekti başıma?" Hemen ayakkabılarımı çıkardım/mutfağa doğru koştum, baktım, mutfakta bir şey yok ![]() Dedim ki: "Hanım, yangın alarmı verir gibi ne bağırıyorsun öyle? Ne var?" Dedi ki: "Görmüyor musun kediyi?" "Görüyorum, kediye ne olmuş?" “Daha ne olacak? İftarlık pideleri yiyor" demez mi? Tepem attı ![]() "Hanım sen de ne kadar cimrisin ![]() ![]() "İlahi hoca, asıl saf olan sensin! Ben pideye mi acıyorum? Görmüyor musun, şu mübarek Ramazan gününde hayvan oruç tutmuyor, oruç? Şapur şupur pide yiyor ![]() ![]() Tepem iyice attı ![]() "İlahi hatun sen bilmiyor musun ki, hayvanlar oruç tutmaz, sen bilmiyor musun ki hayvanlarnamaz kılmaz, sen bilmiyor musun ki, hayvanlar açık yerlerini örtme ihtiyacı duymazlar" Cemal Hoca cemaate döner: “Nasıl bizim bu saf hatuna iyi söylemiş miyim?" Cemaatte gülüşmeler, mesaj alınmıştır ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Hayvanlar Oruç Tutmaz.Harikaydı B@ron teşekkürler:) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hayvanlar Oruç Tutmaz.gerçekten süperdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|