|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuğu, geliş, gelişimi, yaş, özellikleri |
![]() |
2 Yaş Çocuğu Geliş Özellikleri, 2 Yaş Çocuğu Gelişimi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2 Yaş Çocuğu Geliş Özellikleri, 2 Yaş Çocuğu Gelişimi Nedir2 yaş çocuğu geliş özellikleri, 2 yaş çocuğu gelişimi nedir 2 yaş çocuğu gelişimi Bu yaşın getirdiği hızlı gelişim çocuğu bir çok açıdan bağımsız hale getirir ![]() Bağımsızlık duygusu ve yetenekleri arasındaki uzlaşmazlıklar aslında çocuğun daha çok yardıma ihtiyaç duyduğu bir dönemdir ![]() ![]() Bu aynı zamanda çocuğun hayır dönemidir ![]() ![]() PSİKOMOTOR ALAN Bu dönem sağlam adım dönemidir ![]() ![]() Dengesini yitirmeden çömelip desteksiz ayağa kalkabilir ![]() Oyuncakları ileri geri itebilir ![]() ![]() Bir basamağın üstüne çıkıp rahatça inebilir ![]() Parmaklık ve duvara tutunarak merdiven inip çıkabilir fakat bu hareketi gerçekleştirirken her basamakta iki ayağını yan yana getirmek en belirgin harekettir ![]() Düşmeden bir topu omzundan yukarı atabilir ![]() Üç tekerlekli bisiklete oturu ama pedalları çeviremediği için ayaklarıyla iterek yürütür ![]() Çok küçük nesneleri eline alırken kesinlik ve çabukluk kazanmıştır ve aynı ustalıkla yerine koyabilir ![]() Küçük şekerlerin ambalaj kağıtlarını açabilir ![]() Tahta küplerle altılı ya da sekizli kuleler yapabilir ![]() Ucuna cok yakın tutarak kalem kullanabilir Sayfaları teker çevirir ![]() El seçimi artık olgunca belirgindir ![]() Hem dairesel hem de ileri geri karalamalar yapar ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Çocuk bahçesinde bulunan bazı aletlere kolayca tırmanır ![]() Alçak bir basamaktan iki ayağıyla aşağı atlayabilir parmak ucunda durabilir ![]() Büyük toplara tekmeyle vurabilir , ama dengeyi pek sağlayamadan bir yana eğilerek ve hafifçe tekme atar ![]() BİLİŞSEL GELİŞİM Çocuklar büyüdükçe yaşlarına özgü birtakım düşünce biçimleri sergilerler ![]() ![]() İşlem öncesi bu evrede çocuk dünyayı kendi ben – merkezli bakış açısından algılar, başka birinin açısından göremez ![]() Sözcük kullanmaya , sembol ve sembolle temsil ettiği nesne arasındaki ilişkiyi anlamaya başlar ![]() DİL GELİŞİMİ 2 Yaş çocuğunun konuşması artık onu tanımayanlar tarafından da anlaşılabilir ama hala pek çok çocuksu öğe içerir ![]() Sözcük dağarcığı hızla gelişir ![]() ![]() ![]() İki sözcüklü cümle kurabilir ![]() Kim ,niçin, ne ve nerede soruları sorar ![]() Sıfat ve zarflar çocuğun sözcük dağarcığına 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli olmayan sözcükleri söylemeden atlayabilir ![]() Yoğun bir duygulanım , heyecan ve coşku durumunda kekeleme oldukça yaygındır ama geçicidir ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Ben, ben, bana ve sen zamirlerini doğru kullanır ![]() |
![]() |
![]() |
|