Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geriliği, tedavisi, zeka

Zeka Geriliği Tedavisi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeka Geriliği Tedavisi

Zeka Geriliği Tedavisi

Tanı sırasında ailenin desteklenmesi gerekmektedir; inkâr ve ken-dini suçlamayı izleyen tanı ve nedenlere yönelik olarak çeşitli uzman-lara başvuru sık görülmektedir Benzer tanıda çocuğu olan ailelerle ya-pılan grup tedavi uygulamalarının bu süreci kısaltmada, işbirliğine yö-neltmede ve çocuğun erken dönemde desteklenmesinde önemli etki-leri olmaktadır Ayrıca ailenin ekonomik ya da sosyal güçlüklerini azaltmaya yönelik sosyal destek sistemlerinden (özürlü kimlik kartı, vergi indirimi, özel eğitim raporu, sosyal hizmetler, bakım kurumları, rehabilitasyon merkezleri) yararlanması sağlanmalıdır Anne baba ve kardeşleri içeren bilgilendirmeye yönelik eğitim, uzun süreli güçlükle-re bağlı gelişebilecek kaygı ya da depresyon gibi psikiyatrik durumla-rın ele alınması ve aile terapileri yararlı olacaktır Zekâ geriliği olan bireyin eğitimine erken yaşlarda başlamalıdır Okul öncesi dönemde verilen özel eğitim ve öğretim ile çocuğun zekâ kapasitesinin ne ol-duğu anlaşılabilir Çocuk, normal okul yaşına eriştiğinde, hafif derece-de zekâ geriliği olan çocuklar normal okulların özel alt sınıflarında eği-tim görebilir Orta derecede zekâ geriliği olan çocuklar özel eğitim ve-ren kurumlarda eğitilmelidir Çocukların zekâ düzeyine göre düzenle-necek akademik eğitim ve iş öğretimine ağırlık vererek, bu tür çocuk-ların topluma yük olmalarının engellenmesi, üzerinde en fazla durulan konulardan biridir Kendine zarar verici davranışlarda ya da eğitimi engelleyen dikkat eksikliği ve aşırı hareketlilikte ilaç tedavileri etkili ol-maktadır Ergenlik ile davranış denetimi zorlaşmakta; özellikle beden-sel gelişimin farkedilmesi ihmal ya da istismar edilmeleri açısından risk yaratmaktadır Bedensel gelişimleri yaş ile uyumlu olabilmesine karşın zihinsel gelişim aynı düzeyde olmadığından davranışlar ya da ilgi ara-yışı cinsel ilgi artışı olarak değerlendirilebilmektedir Bu da anne baba ve eğiticileri kaygılandırmaktadır En sağlıklı yaklaşım ergenin zihinsel gelişim düzeyine uygun yaklaşımdır Duygusal gereksinimlerin karşı-lanması, istismar açısından denetlenmesi ve eğitimi, davranışların de-netimi ile ilgili zorluklarda uzman denetiminde kısa süreli ilaç tedavile-ri uygun olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com