Elmalı Güllaç |
10-17-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Elmalı GüllaçElmalı Güllaç Malzemeler 10 Yaprak Güllaç 4 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Toz Şeker 1 kahve fincanı gül suyu 6 orta boy elma 2 kivi (Dilimlenmiş) Tarifi Güllacı hazırlayın Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|